Et naturlig materiale som kan gjenvinnes

 

1 kubikkmeter leire gir 5 kubikkmeter slitesterk, naturlig lettklinker som kan brukes til alt fra fyllinger, blomsterpotter til ballast i betong og broelementer. For å opprettholde ressurseffektiv produksjon fokuserer vi alltid på å produsere så lite avfall som mulig under prosessen.

Ved å bruke alternative og mer miljøvennlige råvarer og energityper, med fokus på moderne og velprøvd miljøteknologi, kontinuerlig forbedring av produksjonsmetoder og produkter, kan bruken av ikke-fornybare ressurser reduseres. Leca lettklinker er et lettfyllende materiale som består av det naturlige materialet leire, som ikke er en ressurs som mangler. Den er motstandsdyktig mot frost og kjemikalier, men er også holdbar over tid. Dette gjør det mulig å grave opp og bruke på nytt.
 


Redusere CO2-utslipp med 50% innen 2030


I Leca International er vi forpliktet til å redusere CO2-utslipp med 50% innen 2030. Leca® lettklinker er først og fremst kjent for sine funksjonelle fordeler med en lang historie som går mer enn 80 år tilbake.

Leca® lettklinker er faktisk mer moderne enn noen gang - og et veldig ressurseffektivt materiale innen infrastruktur, konstruksjon og vannforvaltning.

Leca® lettklinker har eksistert siden 1938, og selv om produktet har blitt videreutviklet siden den gang, er det i utgangspunktet fortsatt det samme produktet: utvidet leire. Dette spesielle materialet er veldig godt egnet for mange forskjellige løsninger på grunn av dets mange og unike egenskaper. Men Leca® lettklinker har også noen veldig positive og gunstige 'bivirkninger' når det gjelder miljøspørsmål, inkludert ressurseffektivitet og en bærekraftig lang levetid.

Miljømessige og bærekraftige spørsmål, som sannsynligvis ikke var hovedfokus for 80 år siden, er absolutt en bekymring i den moderne verden i dag.

Vår visjon

 

Leca® lettklinker har vært på markedet i mer enn 80 år og er faktisk mer moderne enn noensinne. Hvorfor? Fordi produktene våre bidrar positivt til levekår og velvære ved å redusere den negative effekten av klimaendringene, samt til å rense og filtrere fremtidens drikkevann. Vi tar aktivt ansvar for å beskytte miljøet, produsere og levere ressurseffektive produkter med spesifikt fokus på vårt bærekraftige fotavtrykk.

Det er vår visjon. For å oppnå denne standarden hver dag, jobber vi for å gjøre prosessene mer effektive - å forbruke færre ressurser for å garantere kvaliteten og egenskapene til produktet vårt.

Leca® er en del av Saint-Gobain Group som er forpliktet til å redusere klimagassutslippene og oppnå karbonnøytralitet innen 2050.

 

 

Grønn gjenopprettingsprosess

 

Hvis vi av Leca av en eller annen grunn ikke kan hente mer leire fra et leirdekke, vil utgravningsprosessen avsluttes og restaureringen vil begynne.

Leca-fabrikken på Rælingen startet sin produksjon i 1972. Fabrikken ble anlagt nettopp der fordi området var rikt på førsteklasses leire, og i dag er det umulig å tro at det en gang var et brunt leirefelt der.

Det naturskjønne området rundt fabrikken ser ut til å være helt uberørt med trær, busker, ypperlig jordbruksterreng og rikt dyreliv.

 

Grønn el

 

Som en del av konsernets arbeid med bærekraft var det naturlig å bytte til fornybar elektrisitet. Per 1. januar 2018 har virksomheten i Saint-Gobain i Norden byttet til grønn strøm.

Overgangen til grønn elektrisitet betyr at Saint-Gobain i Norden nå enda mer enn før kan levere produkter med redusert karbondioksidpåvirkning sett fra produktenes livssyklus, noe som også bidrar til mer bærekraftige bygninger som kan sertifiseres i henhold til blant annet BREEAM.


 

Vi tar ikke - vi låner | En film om bærekraft

Bærekraft fra vugge til grav - og hele veien imellom!

 

Leca Lettklinker og Leca-blokker er hovedsakelig kjent for sin funksjonalitet, med en nesten 80 år lang historie bak seg (i Norge har vi holdt på siden 1954). Men Leca Lettklinker er faktisk mer moderne enn noensinne - og et svært ressurseffektivt materiale innen infrastruktur, bolig og vannhåndtering.

Laget av leire
Selv om produktet har blitt utviklet mye siden starten, er det i bunn og grunn det samme produktet; ekspandert leire. Dette særegne og allsidige materialet er svært egnet i mange byggsammenhenger, på grunn av flere unike egenskaper: Et alt-i-ett-materiale som kan brukes overalt.

Leca er også positivt når det kommer til miljø, det er et ressurseffektivt og en bærekraftig materiale med lang levetid. Miljø- og bærekraftproblematikk var nok ikke hovedfokuset for 80 år siden, men er det absolutt i dag.

1 kubikk leire blir 5 kubikk Leca
For å forklare dette på enklest mulige måte, så tar vi 1 kubikkmeter med nyutvunnet leire og lager 5 kubikkmeter lettvekts byggemateriale. Ved å kombinere alt-i-ett-egenskaper som varighet, kvalitet, lett vekt, vannabsorberende og resirkulerbar, er Leca også en ressurs for miljøet med lavere forbruk av råvarer.

Alle byggets faser
Leca lettklinker har en positiv effekt på alle trinn i produktets livssyklus fra produksjon, transport, byggeri, bruk og gjenbruk. Den sterke og lette Leca-kula kan brukes overalt og gjenbrukes/resirkuleres - i tillegg kan det returneres til jorden. Det er derfor vi kaller det «Borrowed from nature». Dette er ikke bare nok en luftig historie om bærekraft, dette er noe som faktisk skjer!


 

Please register your details first

Areas of interest