Leca har siden 1954 vært en vesentlig del av norsk byggehistorie og -kultur. Knapt noe byggemateriale i nyere tid har hatt så stor betydning for det norske samfunn som Leca-blokka, som står som fundament på hundretusener av norske boliger.

 

AS Norsk Leca ble etablert i 1954, og Leca har siden vært en del av norsk byggehistorie og -kultur. Takket være Leca-blokka kunne en helt vanlig familie med normal inntekt skaffe seg sin egen enebolig uten noe særlig egenkapital. Egeninnsatsen ved bygging av grunnmuren var tilstrekkelig som egenkapital for Den Norske Husbank da Norge skulle gjenoppbygges etter krigen og langt inn i 70-årene.

I dag består Leca-sortimentet i tillegg til et stort utvalg Leca blokker også av piper og vegg- og gulv-elementer. Men Leca-kula selv er også et viktig produkt. Den er velkjent for sin bruk i blomsterpotter og blomsterbed, men det virkelig store bruksområdet er til fyllmasse, drenering og isolasjon på områder som bygg, vei og bane.

Siden 1954 har det skjedd en rekke omorganiseringer og eierskifter, og i dag er Leca en del av det franske selskapet Saint-Gobain, som bl.a. driver Leca-virksomhet i 12 europeiske land. Saint-Gobain er et veletablert internasjonalt konsern med 350 års historie og rundt 190.000 ansatte i over 60 land. Dets virksomhet innbefatter bl.a. glass, gips, isolasjon, byggevarehandel og mye mer.

Please register your details first

Areas of interest