Vår ombruksløsning: Leca® Tur & Retur

Leca® Lettklinker kan brukes mange ganger. Alt materiale som benyttes i konstruksjoner i dag har et potensiale for ombruk i fremtiden, igjen og igjen. Leca Norge har derfor etablert programmet «Tur & Retur», som er vår ombruksløsning for løsmasser av Leca® Lettklinker.

Finner du brukt Leca® Lettklinker, for eksempel under riving eller rehabiliteringsprosjekter, kan du avhende løsmassene til oss. Kommer du over Leca® Lettklinker i god tilstand kan vi til og med kjøpe tilbake materialet. Innlevert Leca® Lettklinker blir lagt ut for salg etter at det er renset, kontrollert og klargjort for ombruk.

Leca® Lettklinker er laget av naturlig leire og har som byggemateriale gode muligheter til en sirkulær livssyklus. Selv masser som har vært nedgravd svært lenge kan sannsynligvis få et liv videre, om det for eksempel kan oppsamles med en sugebil. I Sverige ble Leca® Lettklinker innhentet under riving av en gammel vei, for deretter å bli ombrukt til konstruksjonen av en ny veibane til Europavei E45 i Gøteborg.

 

Ekte bærekraft

Gjennom hele Leca-konsernet arbeider vi med å forbedre produksjonen slik at vi raskt kan nå våre bærekraftsmål. Blant annet er vår fabrikk i Hinge blitt ombygd slik at fossile energikilder kan erstattes med nøytral biomasse (klikk her for å lese mer om prosjektet). For å redusere det totale miljømessige fotavtrykk i samfunnet, må sirkularitet utnyttes i minst like stor grad som forbedring av produksjonen av nytt materiale. Det er derfor Leca Norge åpner for å kjøpe tilbake brukt lettklinker til fremtidige bruksformål.


Slik går det til

Hvis det ikke er mulig å levere Leca® Lettklinker til mottak, kan vi kanskje hente materialet selv. En av våre tekniske spesialister kommer da på befaring for å undersøke massene før eventuell oppsamling og frakt til rensing, kontroll og klargjøring for ombruk. Bruk kontaktskjemaet nedenfor hvis du har spørsmål eller forespørsler.

Ettersom lettklinker er bestandig mot frost og kjemikalier vil Lecakulene være upåvirket av omgivelsene selv etter mange tiår i bakken. Derfor kunne PEAB enkelt benytte ombrukte masser av Leca® Lettklinker ved utbyggingen av E45 i Göteborg. Veiprosjektet var svært omfattende og gikk ut på å senke 800 meter av veistrekningen seks meter ned i bakken.

Vårt konsept er enkel gjenbruk av Leca® Lettklinker: Tur & Retur - om og om igjen!

Bruk kontaktskjemaet nedenfor for å sende oss en forespørsel. Du kan selvfølgelig også stille et spørsmål ved å bruke samme skjema.

 

Se filmklippet

Når våre svenske kollegaer henter ut Leca® Lettklinker
 
 

Kontakt oss for ombruk av Leca® Lettklinker

 

Please register your details first

Areas of interest