Uterom

Uterom 1024x574

Uterommet kan utformes på utallige måter. Uansett skal du ha et flatt område, helst med fast dekke, godt med sitteplasser og god beskyttelse mot vind, vær og innsyn. Ønsker du stein eller heller, legger du det enklest i et avrettet lag med sand. 

Ønsker du tredekke, bygger du fundament eller stolper av Leca. Hagemøbler er vel og bra, men bygger du deler av sitteplassene i Leca, gjerne kombinert med peis, levegg eller blomsterkasser, får du en solid konstruksjon som tåler alt, og som kan skape en spennende og hyggelig ramme rundt uterommet. 

Under tak eller åpen himmel

Det høres kanskje ut som en klisjé, men det er faktisk bare fantasien som setter grenser for hva du kan få til med Leca i hagen. 

Garasje og utekjøkken er vel og bra. Men det blir ingen ordentlig hage uten de gode lune plassene, med blomster og busker, godt beskyttet mot vind og vær og uønsket innsyn. 

Mange liker en viltvoksende hage, men har du litt mer sans for orden, og ikke minst for lettstelte bed, kan oppmurte kasser av Leca være en god idé. En hagemur gir beskyttelse, men samler også opp solvarmen og gir bedre vekstvilkår for sarte sommerplanter. 

Overbygget og pergolaen

Det er mye vær i Norge, og noe av det kommer ovenfra som vann, også om sommeren. Kanskje ønsker du deg en overbygd terrasse, slik at en plutselig regnskur ikke får ødelegge utelivet. 

Det finnes mange veier til tak over hodet, men uansett løsning vil du trenge enten en vegg eller stolper. Med Leca kan du finne enkle og smarte løsninger, enten du vil ha et tett tak eller en tettvokst pergola.

Utekjøkkenet

Et utekjøkken i tilknytning til sittegruppen kan være en intim og trivelig løsning.

Den sommeren vi alle drømmer om er den som kan tilbringes mest mulig utendørs. Og kan vi ta med oss matlagningen ut også, begynner det å nærme seg perfekt. 

Grillen er sentral i utekjøkkenet. Og det første viktige valget du må gjøre er dette: Kull eller gass? Begge har sine tilhengere, men heldigvis blir det som regel god grillmat uansett. Kanskje er det en tanke å gardere seg med en mulighet for begge deler?  

Når du bygger selv, bestemmer du selv. Det betyr også at du kan bygge utekjøkkenet så stort eller så lite du vil. Kanskje vil du ha en kokemulighet i tillegg med et gassbluss eller to? Kanskje vil du ha en skyllekum med både kaldt og varmt vann? Eller hva med plass til et kjøleskap? 

Som sagt: Du bestemmer. Og bygger du i Leca, er det enkelt å tilpasse utekjøkkenet til egne ønsker og behov. Husk bare én ting når du begynner å tegne på utekjøkkenet ditt: Du får aldri nok arbeids- og avlastingsplass. Så gjør like godt kjøkkenbenken 50% lengre enn det du tror du trenger. 

Utepeisen

Det er mange gode grunner til å vurdere en peis i hagen. Det viktigste er bålet. Flammene. Knitringen. Og den gode varmen som tar toppen av den kjølige kveldsluften og lar deg drøye sommerkvelden de ekstra hyggelige timene.

 Det nest viktigste er å unngå røyken som alltid har en tendens til å drive i din retning. Utepeisen kan du bygge så stor eller liten du vil. Når du bygger i Leca, bestemmer du selv. Du kan bygge den sammen med utekjøkkenet, kombinere den med et antall sitteplasser bak en levegg, under en pergola, eller bare som et koselig lite ildsted nederst i hagen. Uansett hvordan du gjør det så får du et sikkert ildsted, du får røyken opp og vekk, og du får mange ekstra timer ut av hver eneste sommerkveld. 

Bare et lite råd...: Ikke bygg peisen for stor. Du klarer ikke å varme opp hele hagen uansett. Og ikke for høy. Du skal se inn eller ned i bålet, ikke opp på det. 

Det er lov å leke med form og farge.

Hvem har sagt at peisen må se ut som en massiv firkant? Med Leca står du fritt til å eksperimentere med både form og farge.

Noen aktuelle brosjyrer

Her er et par Leca-brosjyrer som kan gi deg flere ideer og litt praktisk informasjon om hvordan du kan bygge hagedrømmen din. 

Please register your details first

Areas of interest