Skal det være et anneks?

Ungdomshulen-hoved

Annekset. Det praktiske lille huset de fleste av oss sikkert har ønsket seg innimellom. Et anneks kan gi deg så mye: Ekstra plass for gjester, ungdommen i familien, fars egen furtebod, eller kanskje bare litt ekstra lagringsplass.

Her presenterer vi noen varianter at et såkalt Attefallshus (*), som våre svenske Leca-kolleger har utarbeidet. På norsk er kanskje Anneks det mest dekkende ordet. Leca-produktene i Norge og Sverige er ikke helt identiske, så dette er mer til inspirasjon enn det er eksakte forslag. Å tilpasse husene til norske produkter skal ikke by på noen problemer.

(*) Hvis du lurer på hva i all verden et Attefallshus, så er dette hus som er oppkalt etter den svenske boligministeren Stefan Attefall som sto bak et lovforslag om å tillate bygg på maks 25 m2 på egen tomt uten å søke om byggetillatelse. 

Leca-blokker er perfekt for formålet

Leca-blokker er sterke og solide, frostbestandige, tåler fukt, og påvirkes ikke av sopp, råte og skadedyr. Lecavegger isolerer godt, mot både kulde og varme. De brenner ikke og er også meget støydempende.

Rask og enkel muring

Det har aldri vært enklere å mure Leca enn det er nå. Med de siste årenes produktnyheter, er blokkene blitt lettere. De har fått not og fjær og er derfor enklere og raskere å bruke. I tillegg har vi lansert meget nyttige hjelpemidler, som mørtelkasser, blokklim, nye armeringer og annet som gjør muringen enklere enn noen gang.

Behagelig inneklima

Å bygge med Leca-blokker har mange fordeler. Ikke minst det faktum at mur faktisk puster, noe som betyr at fukt og varme kan passere. Murverk lagrer også varme og jevner ut døgntemperaturen. På varme sommerdager er et murhus svalt og godt, og om vinteren holder det lenge på varmen.

Ett hus, tre helt forskjellige innredninger 

Leca Attefallshus er et 25 m2 stort murhus der man kan bo komfortabelt hele året. Innendørs takhøyde er på hele 2,97 m i den høyeste delen, noe som gir en herlig romfølelse. Et slikt hus har uendelig mange mulige bruksområder. Her viser vi tre innredningsalternativer; Fjellhytta, Gjestehuset og Ungdomshulen. Kanskje passer ett av disse til deg? Hvis ikke er det bare å ominnrede.

 

Anneks 1: Fjellhytta

En fjellhytte på 25 m2 fungerer aldeles utmerket for deilige helger og uker på fjellet. Med større oppbevaringsplass i gangen er det plass til både klær, fottøy og skiutstyr. I kjøkkendelen kan man lage mat sammen og etterpå kan slappe av i sofakroken.  

Anneks 2: Gjestehuset

Gjester og fisk begynner å lukte etter tre dager, heter det. Da er det kanskje lurt å ha et eget gjestehus? Her har du et lite hus der gjestene kan bo og trives når de er på besøk. Når man som gjest kan ha eget kjøkken og bad, er man mindre «i veien» enn hvis alle deler alt i samme hus. Bedre for gjestene og bedre for beboerne. Huset er dessuten bekvemt og også en smule luksuriøst. Ikke minst på hytta kan et slikt hus kanskje komme godt med.

Anneks 3: Ungdomshulen

Når barna blir eldre kan et eget hus på tomten være en bra måte å teste ut voksenlivet på. Med eget bad og kjøkken kan de være selvstendige, samtidig som foreldrehjemmet med dets bekvemmeligheter bare er noen meter unna.
 

Mer informasjon

Mer informasjon finner du i den svenske brosjyren, som du kan laste ned her (men merk at det er noen små forskjeller mellom norske og svenske produkter).

 

 

Relaterte brosjyrer

Please register your details first

Areas of interest