Plantekasse

Plantekasse_1024x574

Interiørbloggerens plantekasse. Lag den selv.

Bloggeren Vibeke Langørgen blogger om interiør. Nå har hun også kastet blikket på hagen og laget en plantekasse i Leca. Kanskje den er av interesse også for deg. Her låner vi hennes beskrivelse og bilder. (Presentasjonen og gjennomføringen er forøvrig godkjent av Lecas eksperter)

Plantekasse Trinn 1: Bunn På Glidesjikt

Vi har valgt å mure opp plantekassene oppå terrassen, terrassen vår her er på bakkenivå. Vi fikk tips om å mure en 5 cm bunn med plast under = etablere et glidesjikt. Så da startet vi med å lage en ramme for bunnen og la plast under.

Et tips, bruk plank slik at du får litt høyde på rammen. Det gjorde ikke vi på vår første plantekasse, men på den andre og oppdaget at det ble mye enklere. Se bildene. Slik kan du bruke rammen til å legge U-blokkene du senere skal bruke for å mure, inntil rammen for å få en rett linje i overgangen mellom bunn og U-blokkene. For å spare vekt på bunnen har vi blandet betongen med tilslag av Lecakuler. Vi brukte blandingsforhold 1 del betongmørtel til 3 deler Lecakuler. Tilslutt boret vi hull til drenering i bunnen og så var bunnen ferdig.

Plantekasse trinn 2: U-blokk pa u-blokk
Når bunnen hadde fått tørket litt, men ikke for mye murte vi første skift med u-blokker. Og med en ramme som er høyere enn bunnen  gjorde det ting litt enklere, å få en rett linje fra bunn til første skift med U-blokker. 

Første raden med u-blokker ble plassert inntil rammen hele veien rundt. Så ble armering plassert i U-en og mørtel B20 blandet og fylt i U-en. 2. skift ble murt på samme måte som 1. skift. 

I og med at kassene skal være "selvbærende" har vi valgt å binde de to skiftene sammen med  hjelp av noe armering. Rett og fint blir det om du murer etter murersnor. Nå fikk det tørke og heldigvis var det fint vær i Trøndelag disse dagene. I mens var det bare å bære sekker med puss slik at det lå klart.

Alt levert av Leca Norge. 

Please register your details first

Areas of interest