Darrens Hage

DarrenshageWEBhoved_1_CAPA

Darrens Hage

Darren Saines er en av Norges mest kjente hagedesignere. Han har vært mye i media, og med sine fantastiske hager var han den første til å representere Norge i verdens mest prestisjefylte hagekonkurranse, Chelsea Flower Show. Her har Darren tegnet et eget hageprosjekt for deg som bygger med Leca, med mange spennende løsninger og detaljer du kan la deg inspireres av. 

Selve ryggraden i prosjektet

"Når jeg bygger mine hager er Leca ofte selve ryggraden i prosjektet. Èn av grunnene til det er at Leca er et veldig allsidig og anvendelig materiale. Når det er beskyttet mot vær og vind er det et helt vedlikeholdsfritt materiale som varer i mange år. Det er enkelt å skjære til Leca-blokkene slik at man kan skape runde eller buede kreasjoner, og det at de er veldig lette gjør at de enkelt kan brukes blant annet til å bygge tak- terrasser.

Leca hører like mye hjemme når du bygger hagen som når du bygger selve huset. Støttemur, plantekasser, utepeiser, utekjøkken, trapper, og skillevegger kan alle bygges av Leca. Leca er både enkelt å jobbe med, og byggingen går raskt. I tillegg kan man variere designen i det uendelige med Leca."

Darren Saines

Når du planlegger din egen hage

Her er noen gode råd til deg som vil lage drømmehagen:

  • Bruk tid, mye tid
  • Tegn mange skisser før du begynner å grave eller mure
  • Vær nøyaktig
  • Del opp jobben i flere små prosjekter
  • Spør fagfolk om råd
  • Bruk Leca der det er mulig

 

Ingen hage uten blomster

Et element som går igjen i Darrens hageprosjekter er blomsterkassen. Kassene bygger du i Leca, men les dette før du begynner:Innvendig bør kassen være minst 60 cm x 60 cm, gjerne mye større. Dybden er avhengig av hva slags planter du velger. For planter som blir 0,8 - 1,5 m høye holder det fint med 60 cm dybde. For større busker og trær mellom 2 og 4 meter trenger du en dypere kasse. Hvis du isolerer blomsterkassen på innsiden med isopor, bø

Et viktig tips til slutt:

Norge er et langstrakt land og spenner over mange klimasoner. Husk å sjekke hvilken klimasone du bor i slik at du får glede av plantene dine år etter år. Og snakk med ditt hagesenter. De kan gi deg gode råd om hvilke planter som passer hvor.

Noen flere inspirasjonsbilder fra Darrens tegnebord:    

Noen aktuelle brosjyrer

Her er et par Leca-brosjyrer som kan gi deg flere ideer og litt praktisk informasjon om hvordan du kan bygge hagedrømmen din. 

Relaterte brosjyrer

Please register your details first

Areas of interest