Vikinghallen, Stavanger

Den nye treningshallen til Viking fotballklubb har nesten full banestørrelse

Lønnheim Entreprenør AS bygde den nye treningshallen til fotballklubben Viking. 

  • Leca Lettklinker har lav vekt. Ved å bruke det reduserte vi trykket på veggene med opptil 60 prosent, sier Svein Solheim i Lønnheim Entreprenør AS

Fotballaget Vikings nye treningshall er bygget på en trang tomt ved St. Svithun videregående skole på Tjensvold i Stavanger kommune.

  • Hele hallen er plasstøpt med til dels veldig dype grøfter rundt hallen. Fordi vi har vært nødt til å sprenge oss langt ned i bakken er det heller ikke plass til å støpe ribber på utsiden som ville styrket veggene, forteller formann Svein Solheim i Lønnheim Entreprenør AS, som har bygget hallen.

Lønnheim Entreprenør AS har lang erfaring med haller. Vikinghallen er den 80. hallen de har bygget.

Redusert vekt

Elementene i hallen måtte dimensjoneres annerledes enn ved tilsvarende haller. Ved å fylle grøftene rundt hallen med stein ville presset på veggene blitt for stort.

  • Ved å bruke Leca lettklinker reduserer vi trykket på veggene med opptil 60 prosent. I alt er det brukt 3000 kubikkmeter Leca lettklinker, så reduksjonen i vekt er betydelig, forteller han. Arbeidene på hallen begynte i oktober 2013 og allerede i august i år var hallen i bruk under oljemessen i Stavanger.
     
  • Det er første gang vi har brukt Leca lettklinker på denne måten, men de erfaringene vi har gjort oss har vært utelukkende positive, sier Solheim.

Prosjektinformasjon


Entreprenør: Lønnheim Entreprenør AS

Byggherre: Viking fotballklubb

Arkitekt: Ole Bernt Kaldhusseter, Lønnheim

Gulvstøp: Oltedal Golv AS

Leca-produkter: Leca Lettklinker 0-32 mm

 

 

Please register your details first

Areas of interest