Svømmer på Løs Leca

1 - Svømmeanlegget oppkalt etter Alexander Dale Oen blir Norges nasjonalarena

Når Alexander Dale Oen Arena åpner i oktober, skjer det med lettklinker i grunnen, Leca i garderobene og sparkel fra Weber på gulvene.

Svømmeanlegget blir Norges nasjonalarena. I juni ble det bestemt at det skal oppkalles etter svømmeren Alexander Dale Oen som døde brått i 2012. 

Det nye nasjonalanlegget for svømming og stuping som er under bygging i Bergen, skal åpnes i oktober. Anlegget får i tillegg til et 50 meters konkurransebasseng med OL-mål og heve-/ senkevegg og -bunn, også stupebasseng, terapibasseng, barnebasseng, varmekulp(er) og vannsklier. I samme anlegg blir det også flerbrukshall, og Amalie Skram videregående skole etableres fra høsten i samme bygg.

- Opprinnelig var det planlagt sprengstein i grunnen under hele anlegget, men det ville ikke tilfredsstille isolasjonskravene. Bare løs Leca tilfredsstiller kravene, forteller (prosjektleder) driftsleder for Veidekke Entreprenør, Ola Espelid.

Delte entrepriser

Det er Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune som bygger anlegget sammen. De har valgt å dele entreprisene og har ingen hovedentreprenør. Veidekke Entreprenør AS har kontrakten på tett hus og innvendige flisarbeider.- Å velge lettklinker i grunnen var et helt riktig valg. Det ligger store tekniske installasjoner som ville vært veldig vanskelig med stein. I alt er det lagt ned 2000 kubikkmeter løs Leca, forteller han.

- Svømmeanlegget utgjør 12 000 av det 37 000 kvadratmeter store bygget. I tillegg er det også plass til en full håndball- og flerbrukshall.  

Ville bygge blokk

Det store garderobeanlegget har fått 2000 kvadratmeter vegger av Leca Finblokk. Egentlig var veggene beskrevet som takhøye lettklinkerelementer, men Espelid ville det annerledes. Blant annet så han problemer i forhold til logistikken på byggeplassen i forbindelse med byggingen av skilleveggene i dusjer og garderober. 

- Vi ønsket å plassbygge veggene i Leca fFnblokk. Vår oppfatning er at dette ikke ville gått med takhøye elementer. Finblokken er et fantastisk produkt til slike ting, sier han.Grunnen til at de valgte Finblokken var fordi de ønsket minst mulig sparkling og puss før flislegging. Det er også bygget flere benker og møbler i Leca i dusj og garderobe. Store deler av gulvet, til sammen 5000 kvadratmeter, er sparklet med Webers produker.

 

Prosjektinformasjon


AdO Arena Alexander Dale Oen Arena

Byggherre: Bergen kommune/ Hordaland fylkeskommune

Primære og sekundære bygningsdeler: Veidekke Entreprenør AS

Arkitekt: KHR Arkitekter, Danmark

Murarbeider: Veidekke Entreprenør AS

Leca-produkter: Leca lettklinker 0-32 mmLeca Finblokk, Weber-produkter, Weber Gulvavretting

Please register your details first

Areas of interest