Spesialister på kunstgressbaner

Spesialister på kunstgressbaner

Bjørn & Øyvind Tveter har bygd 26 kunstgressbaner. I Skien blir det Leca Lettklinker under kunstgresset. Det er tilsammen bygget omtrent 1.000 kunstgressbaner i Norge. 150 av dem er bygget med Leca.

Har DU et tilsvarende prosjekt som du trenger assistanse eller rådgivning til, så kontakt en av våre eksperter.


 

  • Alle baner er forskjellige. Det er forskjellige typer drenering, forskjellig oppbygning, forskjellig bærelag og forskjellig isolasjon, forklarer anleggsleder Line Haugene.

Gjerpen Idrettspark i Skien er den første kunstgressbanen hennes som anleggsleder, men slett ikke den første hun arbeider med.

  • Jeg har lagt sugedren på tre baner, forteller hun.

Vinterjobbing

På Gjerpen Idrettspark er det første gangen hun arbeider med Leca under banedekket.

  • -Vi skulle opp med terrenget uten å belaste for mye, og vi var bekymret for overvann. Samtidig går det en bekk rett nedenfor, og vi må sørge for at vi ikke trykker masse ned i bekken, forklarer hun.

Riggingen begynte en uke før jul, og selve jobben startet i januar. En viktig del av å bygge kunstgressbane om vinteren, er å styre hvor det skal være tele. På stripen rundt banen tok maskinentreprenør Bjørn & Øyvind Tveter av snøen tidlig på vinteren for å få skikkelig tele og mulighet til å kjøre vogntogene med lettklinker. På selve banen, derimot, ble snøen liggende helt til det skulle traues, så ble den fjernet med frontmontert freser.

  • Jeg har fulgt med på værmeldingen hver dag, smiler Line Haugene.

Friidrett og håndball

På området har det vært en grusbane fra 1960-tallet. Nå blir det fotballbane, friplass, minifriidettsanlegg, klatrepark for barn, treningspark, tre beachhåndballbaner og aktivitetsområde med asfaltplater.

  • Det er en gave til oss selv. Vi fyller 100 år i år, forteller Lars Tormodsgard. Han leder anleggsgruppen i Gjerpen Idrettsforening. Klubben står bak utbyggingen selv, ved hjelp av egenkapital, spillemidler og kommunalt tilskudd. Utbyggingen er budsjettert til 20 millioner kroner.
  • Vi engasjerer pluss-minus 800 unger i fotball, håndball, ski og friidrett, sier Tormodsgard. Samtidig er det barne- og ungdomsskoler like ved.

11.300 kvadratmeter

  • Området er 11.300 kvadratmeter stort. Det er viktig at hele arealet oppfører seg likt, uansett om det er fotballbane, vei eller plass til friidrett. Derfor bygger vi opp alt med samme massen, sier Line Haugene.

Alt i alt går det med rundt 3800 kubikkmeter Leca Lettklinker. – Det er første gangen jeg har bygd med Leca. Det er spennende, mener Jan-Petter Enger i Naturpartner. Gjerpen IF har leid ham inn som byggeleder på det nye anlegget.

  • Vi begynte å planlegge høsten 2016. Spillemidlene har vi ikke fått ennå, og det koster litt for klubben å mellomfinansiere, sier Lars Tormodsgard.

Frostsikring, drenering og fordrøyning

Jon Hauge er salgssjef for Leca Lettklinker i Leca Norge og har stått bak svært mange av de 150 kunstgressbanene Leca Norge har levert. Han sier at det først og fremst er Leca-materialets egenskaper til frostsikring og drenering som er etterspurt. I tillegg vil Leca-laget under banen fungere som et fordrøyningsmagasin og derved forhindre problemer med overvann på banen. Der det er svært dårlige grunnforhold, vil Leca i tillegg være setningsavlastende.

Prosjektinformasjon


Gjerpen Idrettspark i Skien – kunstgressbane for fotball og anlegg for blant annet friidett og beachhåndball, totalt 11.300 kvadratmeter.

Byggherre: Gjerpen Idrettsforening.

Maskinentreprenør: Bjørn & Øyvind Tveter, Larvik.

Kunstgress: Unisport.

Lys: Multilux/Midt-Telemark Elektro.

Apparater: Uniqa.

Leca-produkter: Leca Lettklinker 0–32 mm

Please register your details first

Areas of interest