Marienlyst Stadion: Ferdig Utlagt Og Avrettet På Tre Dager

1 - Løs Leca gir et meget bra resultat

Tippeliga-stadion Marienlyst i Drammen har gjennomgått en etterlengtet rehabilitering. – Heldigvis ble det i 12. time besluttet å bruke løs Leca, forteller anleggsleder Johnny Steen.
Hjemmebanen til Strømsgodset

Johnny Steen (bildet under til venstre) er for tiden både daglig leder i Bane- og Entreprenørservice AS og anleggsleder for prosjektet Marienlyst stadion. Entreprenørbedriften har spesialisert seg på kunstgressbaner og har mer enn nok å gjøre i et marked de definerer som spennende. I opp mot 70 prosent av oppdragene benytter selskapet løs Leca under kunstgressmattene. Årlig går det med 12- 15.000 m³ løs Leca til dette arbeidet. 

Ved Marienlyst stadion i Drammen, hjemmebanen til Strømsgodset, har de hatt tidspress og dårligere tid enn normalt. - I utgangspunktet var det ikke ment å bruke løs Leca her. Løsningen man hadde tenkt å bruke, har vi prøvd tidligere uten tilfredsstillende resultat. Det var derfor bra at man omgjorde beslutningen i 12. time. Det gir et bedre resultat og koster halvparten så mye, påpeker Steen. 

Sparer flere operasjoner

  • Det spesielle med løs Leca er at den i kombinasjon med god bæring også har meget god drenerings- og isolasjonsevne. Skal man for eksempel bruke plateløsning, innebærer det først et drenslag i bunn. Deretter plater og så på med et nytt bærelag. Dette er tids- og arbeidskrevende. Lecaen derimot legges ut i én operasjon og er raskt gjort. Avrettingen går også fort, forklarer Steen. For til avrettingen bruker firmaet en modifisert viesel, en løypemaskin, hentet ned fra et av alpinanleggene i Sør-Norge. Denne går utmerket på Lecaen og gjør en så bra jobb at den leies ut til andre entreprenørbedrifter når den ikke brukes i egne prosjekter. - Vi bruker faktisk ikke mer enn tre dager på utlegging og avretting. Nå er allerede kantsteinen på plass, og det gamle anlegget ble revet først for nøyaktig en måned siden i dag, smiler Steen og peker på klokka. Han legger til at dette anlegget er bygget slik at når Strømsgodset flytter til ny stadion om få år, blir dette en bandybane. Derfor ble det nå lagt ned ca 80.000 meter kjølerør. Når bandybanen skal tas i bruk, er det bare å vri på bryteren, forteller Johnny Steen.  

Prosjektinformasjon


Leca-produkter: Leca Lettklinker 0-32 mm

 

Please register your details first

Areas of interest