Løs Leca mot dårlig grunn på e18

Det var tett mellom Leca-bilene da det sto på som verst.

Under utbyggingen av traseen E18 Krosby - Knapstad har Askim Entreprenør AS brukt 15.000 kubikkmeter Løs Leca ved Spydeberg bru.

Fem av i alt seks bruer
I forbindelse med utbyggingen av nye E18 i Østfold, strekningen Krosby - Knapstad, fikk Askim Entreprenør AS byggingen av fem av i alt seks bruer. Disse ligger i rekkefølge fra Riksvei 122 ved Grensen mot Hobøl. De to største bruene, Spydeberg og Grinna, har en lengde på140 meter. De andre er ca 26 meter lange. En periode i sommer fikk leveringsbilene med Leca skikkelig kjørt seg, det var ikke mange minuttene mellom hvert vogntog. 
Dårlig grunn

  • På grunn av dårlig grunn har vi ved Spydeberg Bru brukt drøyt 15.000 kubikkmeter Løs Leca. I utgangspunktet sto valget mellom Løs Leca og Glasopor. Det er Statens Vegvesen som tar slike beslutninger, og de valgte Løs Leca her, forteller prosjektleder Roy Dybedahl i Askim Entreprenør AS. Han er spesielt fornøyd med fremdriften og logistikken ved leveransen. 

Veldig god logistikk 

  •  Dette var en god løsning fordi vi fikk inn store mengder Leca på kort tid. Det var tett mellom Leca-bilene det ja, humrer Dybedahl og roser logistikken til Weber. - Også utleggingen av Lecaen gikk veldig greit med beltegående maskin, fastslår Roy Dybedahl. 

Prosjektinformasjon


Hovedentreprenør: Askim Entreprenør AS 
Leca-produkter: Leca Lettklinker 0-32 mm 

Please register your details first

Areas of interest