Leca i prestisjeprosjektet USAs ambassade i London

Den nye amerikanske ambassaden i London er et nytt landemerke i byen

Leca var sentralt i byggingen av den nye amerikanske ambassaden i London. Leca 10-20 ble valgt som et av hovedmaterialene da den nye amerikanske ambassaden i London skulle bygges.  Dette utsøkte glassbygget strekker seg 65 meter i været og utgjør mer enn 46 000 m2 av Londons kontorareal. Det Philadelphiabaserte arkitektbyrået Kieran Timberlake har tegnet bygget.

Mer enn 4000 m3 Leca ble brukt i dette prestisjeprosjektet.

Innovasjon gjennom design

Den nye amerikanske ambassaden ligger i et av Londons største fornyelsesområder, Nine Elms, og like ved det ikoniske kraftverket Battersea. Den nye ambassaden befinner seg to og en halv mil sør for Det britiske parlamentets høyborg, Palace of Westminister, på den motsatte bredden av elven Thames. Indrefileten i London.

Det 65 meter høye glassbygget rommer mer enn 46 000 m2 med nøye planlagt kontorareale. Det er det philadelphiabaserte arkitektbyrået Kieran Timberlake som har tegnet ambassaden, og de er også kjent for arbeider på universitetet i California og ved Yale. Ambassaden har tatt lang tid å bygge, men er nå klar for åpning.

Sørger for frostsikring av ambassaden

Mer enn 4000 m3 Leca 10–20 ble lagt ut av P J Carey Contractors Ltd. Leca ble valgt til dette prestisjefulle prosjektet på grunn av materialets kjerneegenskaper, som har gjort det til et nøkkelmateriale for geoteknisk og strukturelt ingeniørarbeid. 

- Materialets motstandsdyktighet mot frost var viktig, da lettklinkerne skulle installeres rundt rør i bakken, der risikoen for frost var høy, forklarer prosjektingeniør Rajatheepan Balachandran hos P J Carey Contractors LTD. Dette var i tillegg til egenskaper som rask levering, mindre jordtrykk, lite komprimering, lav densitet og enkel håndtering.

Positive tilbakemeldinger

- Leca 10–20 ble også valgt på grunn av den lave vekten. Plassen har fått en delikat landskapsarkitektur. Det var viktig at materialet enkelt kunne spres på bakken, og siden det ble brukt i et område som ville ha mye fottrafikk, var det kritisk at materialet ikke ble ytterligere komprimert, fortsetter Rajatheepan Balachandran.

Dessuten var det en stor fordel at leveringene kunne skje i sekker på 2,2 m3 og via 8-hjuls lastebiler, da tilgangen til byggeplassen var ekstremt strengt regulert. Lecaen ble spesifisert for bruk på steder der det vil være store mengder fottrafikk. Målet er å redusere vekten over kjellerstrukturen og gi ytterligere styrke og stabilitet. 

- Den kjappe leveransen sikret at vi kunne innfri de trange tidsrammene for prosjektet, avslutter Balachandran.

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Det Philadelphiabaserte arkitektbyrået Kieran Timberlake

Entreprenør: P J Carey Contractors LTD

Byggherre: USA

Leca-produkter: 4000 m3 Leca 10–20 mm

Tekst: Johnny Tse
Foto: Arcaid Images and Stephen Doxford

Please register your details first

Areas of interest