Leca holder kunstgressbanen fri for vann

Leca holder kunstgressbanen fri for vann

Lunner Fotballklubb skal spille hjemmekampene sine på 30 centimeter Leca. - Det gjør at du kan ta imot mye vann uten at noe blir stående på banen, sier landskapsarkitekt Arvid MogerHar DU et tilsvarende prosjekt som du trenger assistanse eller rådgivning til, så kontakt en av våre eksperter.

Åsmund Pettersen & Sønn måtte passe på ikke å bruke for store maskiner for å legge ut lettklinkerne.

- Guruen innen kunstgressbaner, sier daglig leder Christian Bruun hos Åsmund Pettersen & Sønn om Moger. Pettersen har gjort jobben, mens det er Moger som har planlagt nye Frøystad kunstgressbane på Roa på Hadeland.

300 kunstgressbaner

Arvid Moger har planlagt over 300 kunstgressbaner over hele Sør-Norge. Fra Stavanger i sør til Trysil og Ringebu i nord. Han valgte Leca under dekket på Frøystad.

- Massene i grunnen er telefarlige, så vi måtte legge baneisolering. Da er det to alternativer som er mest aktuelle: Løs Leca eller ekstrudert polystyren. De har forskjellige kvaliteter, men fordelen med å bruke Leca er at da får vi samtidig en veldig god drenering på banen, forklarer Moger.

XPS-platene ville bygd bare 8 centimeter, mens Leca trenger 30. På Roa var ikke plassen til å løfte banen noe problem i det hele tatt.

Vannmagasin

- 30 centimeter Leca virker jo også som et veldig godt drenslag. Det fører til at du får et veldig stort vannmagasin. Du kan ta imot mye vann i bakkekonstruksjonen, mens det aldri vil bli stående vann på banen, sier Arvid Moger.

Åsmund Pettersen & Sønn på Jevnaker spisser gjerne blyanten for å få jobben med de lokale prosjektene på Hadeland og Ringerike.

- Vi har bygd storparten av idrettsanleggene på Hadeland de siste årene, forteller Christian Bruun. Han ramser opp kunstisbane på Jevnaker, friidrettsanlegg på Brandbu, to kunstgressbaner på Ringerike, kunstgressbane på Brandbu og friidrettsanlegg for Nittedal kommune. Der har han brukt både Leca og annen isolasjon.

Jevn belastning

- Vi må ha egnet utstyr for å legge ut Lecaen. Vi brukte doser og må gjøre det på den riktige måten. Det er et materiale som flyter virkelig lett. Med tanke på jevn belastning oppå duken må vi ikke bruke for store maskiner med for stort marktrykk, forklarer han.

- Leca er en mye brukt løsning på kunstgressbaner. Vi har gode erfaringer med den typen løsning både fordi det gir god isolasjonsevne og fordi det er et magasin for vann og vanngjennomslipp, sier Christian Bruun.

Terje Engelkor, key account manager for lettklinker i Leca, er storfornøyd med kunstgresset til Lunner FK:

- Det har vært et veldig greit prosjekt. Inntrykket mitt av både levering og utlegging er at det har fungert veldig godt. Det har gått med cirka 1300 kubikkmeter Leca lettklinker, forteller Engelkor.

 

Prosjektinformasjon


Prosjekt: Frøystad kunstgressbane.

Byggherre: Lunner Fotballklubb.

Landskapsarkitekt: Arvid Moger.

Maskinentreprenør: Åsmund Pettersen & Sønn

Produkter: Leca Lettklinker 0–32 mm

Please register your details first

Areas of interest