Leca holder banen tørr

Under kunstgresset ligger Løs Leca. Det gir en bane uten problemer med overvann

Nye UKI Arena er bygd på en myr på Jessheim. - Vi var bekymret for overvann på kunstgressbanen, men har ikke hatt problemer. Takket være Løs Leca, sier banemester Johan Jørstad I ULL /Kisa IL . 

Under kunstgresset på UKI Arena ligger det Løs Leca. Der gir en bane uten problemer med overvann i tillegg til beskyttelse mot tele.

150 kunstgressbaner med løs Leca i bunnen

Ull/Kisa IL Fotball har de siste årene gjort seg bemerket i Adecco-ligaen. Idrettslaget har opp mot 80 lag i alle aldersgrupper og trengte en ny bane, med bedre tribune og større kapasitet. 

- Vi har etterhvert fått veldig gode erfaringer med bruk av Løs Leca® på idrettsanlegg. Allerede er det bygd over 150 kunstgressbaner med Løs Leca i bunnen, forteller Tom Atle Pettersen, salgsingeniør i Weber.

Går begge veier

UKI Arena sto ferdig i 2011, samtidig med friidrettsanlegget like bortenfor. Hele anlegget er bygget på en stor myr. 

- I en myr går vannet begge veier. Derfor er det behov for muligheten til å magasinere store mengder vann. Leca kan holde mye vann. Det betyr at vannstanden kan gå opp og ned uten at banen blir oversvømt, forteller Pettersen. Derfor ble det valgt Leca for å drenere anleggene slik at vann ikke ble liggende på banene. Kunstgressbanen er også hevet litt fra omgivelsen for ytterligere å unngå vannproblemer. 

- Hele banen er gravd med takfall slik at vannet renner ut på siden av banen. Vi har fått en bane som er blitt veldig bra, sier Johan Jørstad, banemester på arenaen og medlem av anleggsutvalget i Norges fotballforbund.

Isolerer

Ved siden av fotballbanen ligger ULL/Kisa IL Friidretts arena, Jessheim friidrettsstadion. Også her er det brukt løs Leca for å drenere løpebanen. - I tillegg til å ha gode drenerende egenskaper, vil løs Leca isolere godt mot frosten i bakken. Det gir lengre sesonger og mindre behov for oppvarming, sier Tom Atle Pettersen. 

Billettbod

Da UKI Arena var ferdig meldte behovet for kiosk, billettbod og flere toaletter seg. Leca ble valgt som byggemateriale. Boden ble oppført med bruk av Leca Ringmur, Isoblokk 25 og Leca Byggeplank. - Dette er en enkel og veldig grei måte å bygge slike servicebygg på. I løpet av kort tid ble den 80 kvadratmeter store boden satt opp. Leca som byggemateriale, gjør prosessen veldig dugnadsvennlig, forteller Stein Borgen i Weber. - For mange idrettslag vil en slik bod være en fin måte å skaffe seg ekstra lokaler på. Det er raskt å bygge. Ikke minst er det vedlikeholdsfritt, noe som er et poeng i seg selv for klubber som drives på dugnad, sier Borgen. 

Prosjektinformasjon


Entreprenør: ØM Fjell AS 

Byggherre: ULL /Kisa Idrettslag

Leca-produkter: Leca Lettklinker 0-32 mmLeca RingmurLeca ByggeplankLeca Isoblokk

 

Please register your details first

Areas of interest