Gjøklep ungdomsskole står godt på 1665 kubikkmeter løs Leca

Gjøklep ungdomsskole står godt på 1665 kubikkmeter løs Leca

Muligheten med pæling ble forkastet. Mange røroppstikk førte til at det absolutt enkleste var å blåse den kompenserte fundamenteringen rett på plass. Med løs Leca.

Mange røroppstikk førte til at det absolutt enkleste var å blåse den kompenserte fundamenteringen rett på plass.

  • Under oss er det en kompensert fundamentering med én meter løs Leca, forteller prosjektingeniør Britt Jorunn Thomassen i Raaen Entreprenør AS og salgsingeniør Roger Estensen fra Leca.

Det enkleste er ofte også det beste

Ved bygging av det nye fellesbygget tilknyttet Gjøklep ungdomsskole i Holmestrand ble derfor den kompenserte fundamenteringen utført med lette isolerende masser, altså løs Leca. - Vi bygger et nytt fellesbygg på ca 1800 kvm. I tillegg til fellesbygget består utvidelsen ved skolen av en flerbrukshall på ca 1500 kvm som ble pælet, samt et kjellerareal på ca 650 kvm. Dårlige grunnforhold ga oss valget mellom å pæle eller benytte kompensert fundamentering.

På grunn av mange røroppstikk var bruk av gravemaskin svært vanskelig. Vi valgte derfor en løsning med løs Leca som ble blåst rett på plass, forteller prosjektingeniør Britt Jorunn Thomassen i Raaen Entreprenør AS. Selskapet som har ca 60 ansatte, er eid av Peab og lokalisert i Horten. I tillegg til en stor serviceavdeling har de også en egen avdeling i Drammen. Det er Telemark Vestfold Entreprenør AS som har kontrakt med Holmestrand kommune om utvidelse av skolen, men har inngått arbeidsfellesskap med Raaen Entreprenør om 50/50 deling av oppdraget.

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Seniorarkitektene Holm, Anthonisen og Heskestad

Entreprenør: Telemark Vestfold Entreprenør AS / Raaen Entreprenør AS

Utbygger: Holmestrand kommune

Leca-produkter: Leca Iso 10-20

 

Please register your details first

Areas of interest