Effektiv etterisolering og drenering av gammel grunnmur

Da den gamle grunnmuren skulle dreneres og isoleres, ble Leca blåst inn

Det finnes titusener av eldre eneboliger i Norge der dreneringen er gått ut på dato, og som også ville hatt godt av etterisolering. Slik som denne gamle eneboligen i Drammen. Da den gamle grunnmuren skulle dreneres og isoleres, var blåsing av Leca det beste alternativet. 

Eneboligen i Drammen er gammel og bygd på en stablet steinmur. Da eieren ønsket å drenere og etterisolere muren, møtte de utfordringer.

- Muren var ikke murt, men stablet. Da vi begynte å pirke i den, rant leiren ut. Vi har valgt å etterspekke, men ikke pusse den. Dermed ble det også utfordrende å få isolasjonen til å ligge skikkelig, forteller Per Kåre Hilleren i HI-MA AS som gjør grunnarbeidene.

Blåser på plass

Huset står i en skråning hvor det er vanskelig å komme til med maskiner. Samtidig var entreprenøren redd for at steinmasser ville skade duken og grunnmursplatene som er lagt. 

- Eneboligen var plaget med fuktinntrengning og uønskede inntrengere. Derfor var det nødvendig å gjøre noe.  Vi ønsket en løsning som både isolerte og drenerte grunnmuren, forteller han.

Leca’en ble blåst på plass med slange, en metode som er svært effektiv. På under en halvtime var over 35 kubikkmeter Leca lettklinker blåst på plass der grunnentreprenøren ønsket det.

- Fordelen med dette er at det er lett å få på plass, særlig på steder hvor det kan være vanskelig å komme til. Da er Leca det eneste alternativet, sier Per Kåre Hilleren i HI-MA AS.

Prosjektinformasjon


Enebolig Drammen

Utførende HI-MA AS

Produkter: Leca Iso 10-20

Tekst og foto: Gaute B. Iversen

 

Rehabilitering og drenering av gammel grunnmur

Da den gamle grunnmuren skulle dreneres og isoleres, ble Leca blåst inn
 
 

Please register your details first

Areas of interest