Blåste Leca 11 etasjer

Blåste Leca 11 etasjer

Flere dagers arbeid ble gjort på én dag. Anleggsleder Axel Bryde hos Georg Andresen & Sønner AS er svært fornøyd med blåsingen av Leca Lettklinker til oppfylling og isolering av etasjeskiller i toppetasjen på Ovalbygget på Tjuvholmen.

66 meter rør er ført frem og blåsingen av Leca Iso 10-20 kan begynne. Prosjektleder Per Chr. Røde Evensen (t.v.) og anleggsleder Axel Bryde er med på oppstart.

  • Tiden det tok å blåse ut Leca kulene til gulvkonstruksjonen på 580 kvm, var mindre enn det hadde tatt å heise på plass materialene til alternative gulvløsninger med krana, sier anleggsleder Axel Bryde.

På Tjuvholmen Ovalbygget Bygg 18, har Georg Andresen & Sønner AS hatt store deler av entreprisen. Blant annet på gulvet i toppetasjen. I gulvet oppå etasjeskiller i 11. etg. har utbygger prosjektert vannbåren varme. Isolasjon og oppfyllingsmateriale på ca 380 mm med Leca Iso 10-20 ble i en operasjon blåst 33 meter vertikalt og 23 meter horisontalt.

En stor fordel med denne løsningen er at man kunne legge all VVS, elføringer og ventilasjon tørt på etasjeskiller før Leca kulene ble blåst på plass. Det ble ingen tidkrevende skjæring eller tilpassing av materialet, kulene kapslet seg fint rundt de forskjellige rørinstallasjonene og man fikk et fyllingsmateriale med høy trykkfasthet, noe som er viktig med hensyn til punktlaster etc.

225 kubikkmeter på en dag

Fordelt på gulvarealet på 580 kvm, gikk det med 225 kubikkmeter Leca Iso 10-20, som ble blåst på plass i løpet av én og samme dag. Dette er inkludert riggetiden av den lange slangen som ble brukt på dette prosjektet. Bilen som tar 40 kubikkmeter, ble tømt på ca 20 minutter, noe lenger tid enn normalt på grunn av høyden og den lange slangen. Det ble benyttet to biler ved leveransen, som vekselvis blåste Leca og hentet mer kuler ved fabrikken som ligger på Rælingen like utenfor Oslo. Her ble det derfor ingen unødvendig dødtid mellom leveransene.

Tidsbesparende

  • Dagen etter gikk med til finavretting og legging av fiberduk. Deretter ble det lagt et stålnett til stabilisering av Leca kulene. Da hadde de andre arbeiderne en god arbeidsplattform for videre arbeider. Allerede etter to dager kunne rørleggeren starte sin jobb med varmerørene. Da han var ferdig, var det kun støpejobben igjen. To mann i tre dager, det var alt, sier Bryde.

Prosjektinformasjon


Ovalbygget på Tjuvholmen

Byggherre: Tjuvholmen Utvikling KS

Arkitekt: Niels Torp AS

Leca-produkter: Leca Iso 10-20

Please register your details first

Areas of interest