Blåsing var enklest

Blåsing var enklest

Å blåse på plass Leca var den enkleste og mest effektive måten å frostsikre ringmuren på tre eneboliger under bygging på Harestua.

På Harestua i Lunner kommune i Oppland fylke er utbyggingen av Haneknemoen boligfelt i full gang. Bedre veier både nordover og mot Oslo har gjort at flere ønsker å bo utenfor byen.

-Vi har tre eneboliger under bygging. Det er kort byggetid. Derfor er det viktig at ting går raskt, forteller Arne Gillebo i Ask Entreprenør AS.

Frostsikring

Eneboligene bygges med ringmur. I ringmuren er det tekniske installasjoner som må frostsikres. Derfor ble det valgt å fylle ringmurene med Leca lettklinker.

- Blåsing av Leca lettklinker var den enkleste løsningen i ringmurene. Det er også en skånsom måte å fylle opp på. Vi unngår skader på installasjonene, sier han.

Å fylle opp med isoporplater eller andre materialer ville tatt mye lengre tid.

- Fra bilen kom til ringmurene var ferdig fylt tok det under to timer. Det gjør at vi kan støpe gulv raskere og at vi kan frigjøre byggeplassen til andre prosesser. På den måten bidrar dette til at vi opprettholder framdriften, sier Arne Gillebo i Ask Entreprenør AS.

Prosjektinformasjon


Leca-produkter: Leca Iso 10-20

 

Please register your details first

Areas of interest