Ny salgs- og markedsdirektør LECA Norge

Ny salgs- og markedsdirektør LECA Norge

Han skal selge miljø og norsk råvare til bygge- og anleggsbransjen. Vidar Solberg begynner som salgs- og markedsdirektør i LECA fra 1. juni.

 

– Et kjent merkenavn og et produkt som bidrar miljømessig. Slik svarer Vidar Solberg på spørsmålet om «hvorfor LECA?». Han går fra salgssjefstillingen i CCL Norway til ny jobb i LECA Norge AS.

Proffkunder

Solberg har solid bakgrunn i byggenæringen, både i teori og praksis. Han har vært salgssjef i Mapei Norge og i Moelven Byggmodul, og han har vært salgs- og markedsdirektør i Spenncon. Dessuten har han et masterprogram i strategisk ledelse i bygg- og anleggsbransjen, i tillegg til at han har to andre masterprogram på BI.

Hos LECA skal han fortsette å selge til proffkundene. – Det å komme over i litt større forhold trigget meg. LECA er en del av Saint-Gobain, med alle de fordelene det fører med seg. Det blir givende å bli en del av en europeisk gruppe for salgsdirektører og få impulser fra andre land, sier han.

Vidar Solberg er ny salgssjef i LECA

Miljøvennlig produkt

Før han begynner i jobben, trekker han frem miljø og innovasjon.

– Det er viktig å fortsette arbeidet med miljø. Vi skal jobbe videre med innovasjon, nye produkter og nye produktområder. Hva kan vi klare å få til? Det er viktig å ta utfordringene som markedet kommer med, på alvor. De små porøse kulene med hard overflate brukes i mange løsninger – både tradisjonelle og innovative, sier Vidar Solberg.

 

Norsk leire

Mens andre som leverer til bygg og anlegg, sliter med prisøkninger og leveringsvansker, bruker LECA helnorsk leire.

– Råvaren vår er leire, og den graver vi ut i norsk grunn. Vi importerer ingenting. Vi kan merke strømprisen når den øker, men på råvaresiden har vi ikke det presset i markedet som trevarebransjen og stålindustrien har, slår Solberg fast. Nå arbeider han i en bransje der det må kjøpes inn stål fra utlandet og har opplevd kraftig prisstigning på stål til armering.

 

Det er Leca® Lettklinker – «løs-Leca» – som blir Vidar Solbergs arbeidsområde. Leca® Lettklinker selges til proffene som bruker dem ute på bygge- og anleggsplasser over hele landet. Blokker og piper fra Leca, derimot, selges gjennom søsterselskapet Weber og byggevarehandelen.

– Dette er jo både en lederstilling og en operativ stilling, så jeg kommer også til å være i kontakt med kundene. Nå er det viktig for meg å bli kjent med de ansatte, produktene, og ikke minst kundene, sier påtroppende salgs- og markedsdirektør Vidar Solberg i LECA.

Please register your details first

Areas of interest