Intervju | Med mennesker i fokus – møt Hanna Cronström, HR-direktør i Leca International

Hanna Cronström, HR-direktør i Leca International

Det må starte innenfra

Hanna Cronström har vært Leca Internationals HR-direktør siden begynnelsen av 2023 og har en lang og solid bakgrunn innen HR og Saint-Gobain. Vi benyttet anledningen til å ta en prat med henne etter litt tid hos oss i Leca

Karrierereisen innen HR og Saint-Gobain begynte i 2009 da Hanna begynte på det nordisk-baltiske hovedkontoret rett etter universitetseksamen. En bred rolle som omfattet alt fra å koordinere rapportering, sikre at policyer og prosesser ble fulgt i landene, til å gi opplæring til de ansatte. Etter det jobbet hun som HR Manager i Saint-Gobain Sekurit Scandinavia, Emmaboda Glas, Autover i Sverige og Norge og sist i ISOVER.

I tiden i Sekurit og deretter ISOVER var det et tydelig fokus på employer branding.

— Employer branding starter alltid innenfra! Man kan ikke gå ut og snakke verdier, bedriftskultur, medarbeiderutvikling og goder og så kommer man inn og det er noe helt annet. Det handlet først om å sikre at prosesser for utvikling, opplæring og kommunikasjon var på plass og fungerte. Hos ISOVER var et viktig mål også å forbedre internkommunikasjonen og medarbeiderundersøkelsen me@Saint-Gobain, samt å støtte, coache og lære opp ledere og forventningsavklaring i de interne kommunikasjonsprosessene.

— HR har en viktig rolle i å skape en positiv og inkluderende bedriftskultur. Dette gjøres dels ved å sette prosessen, dels ved å hjelpe og utfordre organisasjonen i å skape et engasjert og åpent klima. For å unngå enveiskommunikasjon må du ha en åpen dialog og et forum for det kan være en workshop knyttet til medarbeiderundersøkelsen hvor vi kan hjelpe sjefer og ledere til å forstå deres rolle i å skape et åpent og positivt klima.

Hannas hvorfor

Rollen som HR-direktør i Leca er både strategisk og operativ og Hanna understreker viktigheten av å vite HVORFOR. Hennes er tydelig: «Den fine følelsen jeg får av å se andre lykkes».

— Jeg brenner veldig for mennesker og deres utvikling. Fokuserer du aktivt på å ha et miljø hvor du gir tillit, muliggjør og samarbeider, så får du en arbeidsplass hvor ansatte trives, har det bra og ønsker å være en del av. Det resulterer til syvende og sist i et selskap som gir gode resultater.

Førsteinntrykk av Leca

— Førsteinntrykket var utrolig imøtekommende, både fra ledergruppen og lokalt i Leca-landene og det var tydelig at det var et stort ønske om en sentral HR. Jeg opplever at det er en stor dose humor og det å ha det gøy på jobben, spesielt i ledergruppen. Noe som er viktig.

— Leca har folk med lang erfaring og utrolig høy kompetanse og jeg synes det er imponerende når man har folk som brenner så mye for funksjonen sin. Fra Filtralite, som jeg ikke en gang visste eksisterte fra før, til produksjonsprosessen og alt som er mulig med Lecakuler.

— Det var faktisk enda en ny oppdagelse for meg, jeg hadde ingen anelse om at vi gjør så mye med Lecakuler som vi gjør. Jeg må si det gjør meg veldig stolt. Strategien innen Leca og Saint-Gobain er ikke å produsere billige produkter med lav kvalitet, men det motsatte, og hvordan vi gjennom produktene våre bidrar til bærekraftig bygging og visjonen "Making the world a better home".​​​​​ 

 

På besøk i produksjonen på fabrikken til Leca i Rælingen

 

 

Utfordringene ved en internasjonal rolle

— Jeg er veldig Saint-Gobain og har mye Saint-Gobain i hjertet mitt. Tidligere har jeg jobbet tett på det baltiske og nordiske markedet og har alltid vært en del av et internasjonalt team, men innenfor Leca har vi også for eksempel Spania, Portugal og Polen. Det er en ny og interessant del av rollen min som vil hjelpe meg å utvikle meg enda mer.

— En utfordring i en slik internasjonal rolle er å være synlig. Jeg kan ikke være overalt. Jeg har alltid prøvd å være så synlig som mulig og aktivt møte mennesker fra alle deler av organisasjonen, for eksempel ved å være med en av mine kollegaer på jobb, observere og prøve meg i en annens hverdag.  Å få den samhørigheten med andre er ekstremt viktig for meg, også for at de skal føle tillit til meg. Den åpne dialogen – å vite hvem Hanna er, øker sjansen for godt samarbeid.

Sånn er en god arbeidsgiver

— For å være en god arbeidsgiver må det først og fremst være tydelig og åpen kommunikasjon, med fokus på hva som forventes av den ansatte og at det er forutsetninger for utvikling og opplæring. Tilbakemelding og dialog med lederen din er også veldig viktig. Snakker man om lønn og ytelser er det faktisk ganske langt nede på prioriteringslisten for folk, det er andre ting som er viktigere. Som at det et trivelig arbeidsmiljø, muligheter for utvikling, høyt under taket og at det er mulighet for sosial tilrettelegging på og utenfor arbeidsplassen.

— Men igjen, du må ha prosessene dine som arbeidsgiver på plass, og ansatte trenger opplæring i medarbeidersamtaler. Det er ikke noe som bare skal krysses av, det skal faktisk generere noe.

— Det er også viktig at du jobber for god internkommunikasjon og at det er knyttet til vår strategi. Der spiller ambassadører på en arbeidsplass en avgjørende rolle. Det er viktig at vi snakker om mulighetene for å være en del av Saint-Gobain og viser de virkelige historiene som finnes. Noen ganger kan man ikke beholde all kompetansen innad i selskapet, men vi kan uansett beholde den innenfor konsernet, og det samme i den andre retningen, at Leca kan trekke på kompetanse og erfaring innen Saint-Gobain. Det er viktig at vi tenker på det langsiktige målet og hvilken kompetanse som trengs for å nå det.

Matlaging, løping og vinterbading

Hanna bor i Helsingborg sammen med mannen Fredrik, deres to barn Siri og Signe, katten Åke og hamsteren Conny.

— Jeg elsket å lage mat, det er avslapping for meg og jeg føler at miljøet jeg bor i er helsebringende. Vi bor i Råå, et gammelt fiskevær, som er utrolig pittoresk med små brosteinsgater og stokkroser med nærhet til strand og vann. Jeg liker også å løpe og vinterbade. Når det har vært en intens dag og jeg trenger å tømme hodet, avslutter jeg dagen med å gå ut og løpe eller ta en dukkert i sjøen.

I huset sitt har de en leilighet i kjelleren som de leier ut.

– Jeg synes det er gøy og der er vi tilbake til denne "mennesker-tingen" igjen. Vi får møte mennesker fra hele verden. Når jeg blir pensjonist driver jeg et lite hotell på et varmere sted, hvor daglig møte med mennesker består og opplevelsen av god mat er inkludert.

Please register your details first

Areas of interest