Bærekraftig leveranse til Vulkan studenthus

Leca® Lettklinker bidrar til å forme fremtidens studentboliger på Brenneriveien 11

Rett ved Akerselva, i et urbant, livlig og kulturrikt område, bygges nå Vulkan studenthus. Dette prosjektet er ikke bare et tegn på fremtidens boligløsninger for studenter, men også et vitnesbyrd om bærekraftige og holdbare byggematerialer. Leca Norge er stolt over å være en del av dette bærekraftige prosjektet, gjennom leveransen av 800m³ Leca® Lettklinker, et materiale valgt for sin enestående bæreevne og holdbarhet.

NCC  valgte Leca® Lettkliner som volumbygning under støpelaget, på grunn av Leca sin høye bæreevne på 200 kPa og holdbarhet som varer og varer. Samtidig som den sikrer stabilitet, isolerer den rundt rør og mot grunn, og med vår bærekraftige leveringsmetode, fører det til mindre behov for arbeidskraft, raskere leveranser, og betydelig reduserte CO2-utslipp.  Med blåsing av Leca® lettklinker direkte fra en biogassdrevet blåsebil, viser vi hvordan innovativ tenkning kan bidra til en mer bærekraftig byggebransje

Løsningsfordeler med gulv på grunn:
Meget rask installasjon
Høy kvalitet på sluttproduktet
Tåler røff behandling
SINTEF Teknisk godkjenning

Vulkan studenthus er er et pilotprosjekt for utslippsfrie byggeplasser i samarbeid med Enova, som setter en høy standard med sin miljøprofil. Det legges vekt på bærekraftige valg, fra nøye utvalgte miljøvennlige materialer til løsninger som fremmer effektivitet og minimerer miljøpåvirkning. En ombruksrapport for eksisterende byggematerialer vitner om prosjektets forpliktelse til gjenbruk og miljøansvar. 

De 220 studentboliger i andre til syvende etasje med fellesfunksjoner og næringslokaler i første etasje er planlagt innflyttingsklar oktober 2024.

Installasjonene i konstruksjonen er strategisk plassert i midten av lettklinkeren, og innkapsling rundt rørene skaper en veldig god isolasjon. Leca Lettklinker blåses rett inn på gulvet, noe som gir en meget rask installasjonstid og i tillegg har man full frihet i forhold til høyder. 

Med blåsing av Leca® lettklinker direkte fra en biogassdrevet blåsebil, viser vi hvordan innovativ tenkning kan bidra til en mer bærekraftig byggebransje
Med blåsing av Leca® lettklinker direkte fra en biogassdrevet blåsebil fører det til mindre behov for arbeidskraft, raskere leveranser, og betydelig reduserte CO2-utslipp.
Den lette vekten gir ikke bare en lastreduserende fordel, men også en smidig håndtering, da Lecaen blåses rett på plass, som gjør påføringen rask og effektiv.
Den lette vekten gir ikke bare en lastreduserende fordel, men også en smidig håndtering, da Lecaen blåses rett på plass, som gjør påføringen rask og effektiv.
Ola Bråten Lund fra NCC og Svein Olav Barikmo fra Leca er godt fornøyd med løsningen og effektiviteten rundt leveransen.
Ola Bråten Lund fra NCC og Svein Olav Barikmo fra Leca er godt fornøyd med løsningen og effektiviteten rundt leveransen.
800m³ Leca® Lettklinker blåsers enkelt på plass, og gir en solid bæreevne og god holdbarhet.
800m³ Leca® Lettklinker blåsers her enkelt på plass, og gir en solid bæreevne samt god holdbarhet.

Please register your details first

Areas of interest