Leca® Lettklinker gir en lett løsning for et grønt tak

Leca® Lettklinker gir en lett løsning for et grønt tak

Leca® Lettklinker gir en lett løsning for et grønt tak i et boligkompleks.

Lett og enkel å håndtere. Dette var hovedårsakene til at Leca® Lettklinker ble spesifisert som materialet for
et nytt grønt takprosjekt i Coimbra i Portugal.

De to symmetriske bygningene med et stort betongtak som ligner vingene til en gigantisk sommerfugl sett ovenfra, inspirerte navnet Papillon Nature og er det karakteristiske ved denne bygningen i Coimbra i Portugal.
De to bygningene er beregnet for boliger og kommersiell bruk og ble designet med organiske former. De avrundede og asymmetriske balkongene skaper en bølgeeffekt på fasaden og gjør at den skiller seg fra de omkringliggende bygningene.

 

Leca® Lettklinker for grønne tak og blomsterbed

En terrasse som gir tilgang til leilighetene, ble opprettet over den underjordiske parkeringen mellom de to bygningene i første etasje. Det var her utviklerne installerte et grønt tak Totalt ble 400 m3 med Leca® Lettklinker brukt i prosjektet, levert i små sekker og bulksekker. Totalt ble 400 m3 med Leca® Lettklinker brukt i prosjektet, levert i små sekker og bulksekker ved hjelp av Leca® Lettklinker som et fyllmateriale.


«Gitt den ujevne høyden på gulvene, valgte vi å bruke Leca® Lettklinker, siden det er lett og enkelt å håndtere», forklarer Patrício Pascoal fra Pascoal & Pascoal, byggefirmaet som sponset og gjennomførte prosjektet.


«Vi spredte Leca® Lettklinker og planerte den til ønsket høyde. Vi brukte en skillefilm av polyetylen over dette laget og deretter Malhasol® (stålsveiset netting) på toppen. Etter dette la vi et utjevningslag og avsluttet med et dekke til slutt», sier han til slutt.
I tillegg til det grønne taket, ble Leca® Lettklinker også brukt på de eksisterende blomsterbedene på bygningens avrundede terrasser. «Vi la et utjevningslag og la på rothemmende vanntettingsmembraner i APP (atactic polypropylen). Deretter spredte
vi et 10–15 cm tykt lag Leca® Lettklinker før vi avsluttet med geotekstil og hagejord », skisserer Patrício Pascoal.


Leca® Lettklinker gir en lett løsning for et grønt tak

 

En løsning som er både lett og enkel

Ved hjelp fra Leca Portugals salgsteam valgte Pascoal & Pascoal Leca® Lettklinker for Papillon Nature-prosjektet. Patrício Pascoal fortsetter å forklare dette valget: «En av fordelene ved å bruke Leca® Lettklinker er at det er enkelt å håndtere.» Og ikke bare det, LECA tilbyr også flere leveringsalternativer – til dette prosjektet ble det brukt 50-liters poser og 1 m3 og 3 m3 bulkposer. Totalt ble 400 m3 med Leca® Lettklinker brukt i prosjektet. Byggherren var veldig fornøyd med resultatet: «Det er et interessant produkt på grunn av egenskapene, og jeg vil bruke det i fremtidige prosjekter», avslutter han.

 

Leca® Lettklinker gir en lett løsning for et grønt tak

 

Prosjektinformasjon


Prosjekt: Boligområdet Papillon Nature i Coimbra, Portugal (2018–2021)
Sted: Portugal
Byggherre: Pascoal & Pascoal Construções
Entreprenør: Pascoal & Pascoal Construções
Arkitekt: Pedro Karst Guimarães & Associados
Podukt: Leca® Lettklinker i små og store bulksekker
Volum: 400 m³

Please register your details first

Areas of interest