Vinterpanorama i Drøbak

Mørkt og kaldt ute lyst og varmt inne

For noen år siden kjørte Leca en omfattende kampanje for eneboliger i mur. Det aller første huset som ble satt opp som resultat av denne kampanjen befinner seg i Drøbak, en idyllisk småby like utenfor Oslo, og mest kjent for sommer og badeliv. Men jammen ser det flott ut i vintervær også.

Panorama i Drøbak

Det første huset som ble et reelt resultat av Lecas murhuskampanje, er oppført i Drøbak. I skråningen over den idylliske småbyen, ligger det nye murhuset med flott utsikt over Drøbaksundet. 

- Det er en drøm vi har hatt i mange år som nå har gått i oppfyllelse, forteller Eva Gulbransen og Trygve Wefring, da de for noen år siden flyttet inn i sitt nye murhus i Drøbak. Siden 70-tallet har paret bodd i huset ved siden av.

Mesteren og margeritas

Murhuset fant de i Lecas murhuskatalog, og heter Mesteren og Margeritas. Det er tegnet av  sivilarkitektene MNAL Anne Tornberg og Jill Jevnaker, og er en flott, moderne enebolig med store glasspartier i fasaden mot hagen. Det passet spesielt bra på denne tomten fordi den fenomenale utsikten mot Drøbaksundet da kan inntas fra stuen.

- Grunnen til at vi har ønsket oss murhus er primært to forhold. For det første gidder vi ikke lenger henge på veggen og beise eller male. Lite vedlikehold er tingen. Det andre er brannsikkerheten ved murhus. Vi leser hver eneste dag om boligbranner. Å flytte til en leilighet kan vi ikke tenke oss. Derfor falt valget på murhus, forklarer Wefring.

- Eva og Trygve forteller at huset er litt modifisert i forhold til originaltegningene. I stedet for en carport med terrasse på toppen av denne lagt inntil huset, får de her en vinterhage med glassfront. Garasje er lagt i egen bygning på baksiden av huset.

- Endelig har vi fått realisert noe som i mange år har vært en drøm. Huset er varmt og behagelig. Dessuten opplever vi en annerledes stillhet fordi murveggene isolerer mot støy utenfra, forteller Eva Gulbransen og Trygve Wefring. Det samme får vi håpe at naboene opplever også. For Trygve spiller pauker i Filharmonien. Og øver hjemme.
 

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Sivilarkitektene MNAL Anne Tornberg og Jill Jevnaker.
Utførende murerfirma: Tømrer & Mur ved Svein B. Espelid
Leca-produkter: Leca Isoblokk 30 cm 
Relaterte produkter: weber.base 261 Fiberpuss 

Please register your details first

Areas of interest