Verksted i veggelement

Verksted i veggelement

Byggingen av den nye verkstedbasen på Avløs gikk raskt og effektivt med bruken av Leca veggelementer. 

Utbedringen og oppgraderingen av Kolsåsbanen har ført til at det også bygges nye vognhaller på Avløs i Bærum. Helt siden banen ble etablert på 1920-tallet har det ligget vognverksted på området, men med oppgraderingen blir verkstedet kraftig utvidet.

  • Hallene bygges med Leca veggelementer i ståldragere. På utsiden av veggene skal det legges isolering og mures en skallvegg i tegl. Slik vil de nye hallene gli godt inn blant de gamle, verneverdige hallene, forteller prosjektleder Olav Lindset i Veidekke.

I alt er utvidelsen og de nye hallene på til sammen 16 000 kvadratmeter.

Raskt og effektivt

Veggene var prosjektert bygget med elementer og til slutt falt valget på de nye veggelementene fra Leca.

  • Det tar litt tid å lære seg å montere elementene. Men da vi hadde lært det, gikk det veldig raskt og effektivt. I løpet av én dag greier vi å stable elementer tilsvarende 220 kvadratmeter ferdig vegg, forteller bas Magnus Jørgensen i Veidekke.

Elementene ble løftet på plass med kran og stropper. Det krevde en forsiktig hånd med spettet for å få ut stoppene når elementet var senket ned.

  • Resultat er blitt bra til slutt. Når hallene står ferdige i mars neste år, forteller Lindset. I alt er over 3500 kvadratmeter vegg bygget med Leca veggelement i de nye verkstedhallene. 

Overflatebehandling

Etter montering blir veggene overflatebehandlet med Webers hvitgrunning og gjennomfarget slemmemørtel. Grunning og sluttbehandling sprøytes på, noe som gjør prosessen spesielt effektiv.

Prosjektinformasjon


Byggherre: Jernbaneverket

Entreprenør: Skanska AS

Leca-produkter: Leca VeggelementLeca ByggeplankLeca Lettklinker

 

 

Please register your details first

Areas of interest