Varm vinterbolig på Nesodden

1 - Varmt, behagelig og brannsikkert bygg på Nesodden

Fryser du? De gjør ikke beboerne i dette flotte huset på Nesodden. Med Isoblokk i veggene og vannbåren varme i Leca-gulvene, har de det lunt og varmt vinteren igjennom. Dessuten var brannsikkerhet en avgjørende faktor for valg av nettopp et Leca-hus. Eneboligen har fått form etter den ovale fjellhyllen den ligger på.

Lun og trygg ligger eneboligen i mur i det skrånende terrenget ned mot Oslofjorden. Fra denne siden av Nesodden er nærmeste fastland Oslo i det fjerne, på den andre siden av den nå islagte fjordarmen. Selv om minusgradene har satt seg godt på denne årstiden, er det lunt og varmt i det 200 m² store huset. Vannbåren varme i Leca-gulvene sørger for kontinuerlig komforttemperatur.
Fra den øverste etasjen tar man inn en lang strøm av funklende lys i det fjerne. Det er hovedstadens lys i nord. Snur du deg rundt, kan du gå inn i den glassoverbygde vinterhagen med de mange, grønne plantene. Første etasje inneholder entré, kjøkken og en TV-stue. Soverom og bad samt en utleieleilighet er plassert i underetasjen. All treinnredning i kjøkken, bad og andre rom er i utsøkte materialer og håndlaget av John Nelsson selv. En buet bygningskropp forlangte tilpassede løsninger, og den fingernemme mannen valgte å utsmykke huset med sine egne hender.

Brannsikkerhet og lite vedlikehold

  • John er dansk og var forundret over hvor mye det brenner i Norge. Det satte oss på tanken om å bygge murhus. Vi har tidligere bodd i trehus, og det er ikke til å legge skjul på at minimalt med vedlikehold også lokket, forteller Unni Bergmann. Hun og mannen har selv malt utvendige flater med silikatmaling, som gir huset en god og varig overflatebehandling. - Byggeprosessen og samarbeidet med murerfirmaet er vi meget fornøyde med. Det er mange detaljer som skal ivaretas, men hyppige møter mellom murerne, arkitekten og oss sørget for løpende kvalitetssikring. Resultatet har blitt slik vi drømte om, et praktisk, moderne og deilig hus å leve i. Mur har jo den egenskapen at boligen er svalende om sommeren og god og varm vinterstid. Det eneste ankepunktet vi har, er vindusprodusentens manglende kunnskap om isolering av aluminiumsprofilene. Utover dette er det ingen verdens ting å sette fingeren på, smiler Unni Bergman.

Arkitekten
Magne Meland i ALT.arkitekter.plan as, en av arkitektene bak utformingen av eneboligen, gir denne kommentaren: - Det gamle sommerhuset, som ligger på den fineste delen av tomta, skulle beholdes. En hylle i fjellskrenten på det resterende tomtearealet fikk bestemme formen på huset. Hylla tillater naturlig å gjøre huset bredere på midten, og vi måtte heller redusere bredden på gavlveggene. Det var et spennende oppdrag med mange detaljer. Honnør til huseierne for at de gikk for denne løsningen.
 

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Aase Arkitektkontor AS 

Entreprenør: Star Eiendom AS 

Prosjektkoordinator/ leverandør: Byggmakker Ekran 

Murarbeider: Star Eiendom AS

Leca-produkter: Leca Isoblokk 30 cm, Leca Byggeplank

Please register your details first

Areas of interest