Utvidelse og modernisering av Brann Stadion

Byen ‘e Bergen, laget e’ Brann. Veggene er Leca.

Det er ikke bare, bare å gå løs på en institusjon som Brann Stadion. Så var det akkurat det Constructa Entreprenør AS gjorde. De rev deler av byens stolthet, og har erstattet det med et praktbygg av dimensjoner. Constructa har ført opp et nytt tribuneanlegg med 282 studenthybler på, etter oppdrag av Brann Stadion AS.

Leca-arbeidet ble startet i begynnelsen av desember 2018, og varte i noen måneder.
 

Bygget er 3 – 4 etasjer, og inneholder alt fra supporter-rom, til garderober, kiosker og andre fasiliteter. Fra Constructa bar ut de røde stolene fra tribunen til jobben var gjort, gikk det 16 måneder. Hyblene sto klare til studiestart i høst, og stadion har fungert som stadion gjennom hele byggeperioden. 

- Hvordan har dere klart det? 

- Det stiller jo krav til koordinering og planlegging, svarer Per Thiesen. Han er driftsleder i mureravdelingen hos Constructa, og tok oss med på en omvisning like før alt var klart. 

Brannskille og robust

Et fotballstadion er utsatt for enorm bruk og slitasje, og brukes av ti-tusenvis av mennesker på kort tid. Dette stiller ekstreme krav til materialene, og i Branns nye stadiondel er det brukt usedvanlig store mengder Leca. Det er Leca i skilleveggene i garderobedelen, i tilkomstarealene, ved korridorene, i underetasjene og i forbindelse med de 282 studenthyblene. 

- Leca er brannsikkert og robust, og enkelt og greit å bygge med, begrunner Per Thiesen. – Leca varer lenge, og holder seg som det er.

- Det er en del Leca i den resterende delen av bygget allerede. Også derfor var det et poeng å tenke Leca i den nye delen, supplerer Arild Polden. Han er salgskonsulent hos Bygg Engros AS og har levert materialene.

Det går seg til

Constructa Entreprenør AS hadde totalentreprise på jobben, som var et stort prosjekt, selv for dem som er store. Med en byggetid på like over et år, er det mye som skjer på kort tid. 

- Å mure med Leca er plankekjøring, enkelt og greit, i hvert fall nå når det er ferdig! 

Fra leverandøren, Bygg Engros, har vi allerede fått vite at Constructa har brukt mye Leca i det siste. 

- Hvorfor? 

- Det er et greit produkt å bruke, så enkelt er det. Vi setter også pris på å kunne bruke produkt som er produsert i Norge, svarer driftslederen i mureravdelingen hos Constructa.

Prosjektinformasjon


Brann Stadion

Entreprenør: Constructa v/ anleggsleder Hans Økland og Per Thiesen, driftsleder i mureravdelingen

Forhandler: Bygg Engros AS v/ Arild Polden 

Leca produkter: 120 paller Basicblokk 15 cm17 paller Fasadeblokk135 paller Isoblokk 25 cm14 paller Basicblokk 20 cm

Please register your details first

Areas of interest