Utsikt fra toppen

Jan Peters har bygd huset med Leca Isoblokk 25 og fôret ut innvendig for ekstra isolasjon.

På toppen av boligfeltet Berge i Os kommunen har Jan Peters bygget et hus med praktfull utsikt over fjorden. Huset er bygget i Leca Isoblokk og Weber VentiGuard Extreme og ser nesten like fint ut som utsikten. 

En fantastisk utsikt over Fusafjorden 

Det 135 kvm store huset ligger fritt og har en fantastisk utsikt over Fusafjorden i Os kommune sør for Bergen. Byggherre Jan Peters jobber som murer hos Murmester Terje Dyngeland AS og har bygget huset selv. 

- Vi valgte å bruke Leca Isoblokk 25 med ekstra isolasjon og utfôring på innsiden av veggene. Det har gitt et lunt hus, forteller Jan Peters.


Finere puss

Hele fasaden er pusset med Weber silikonharpikspuss som er mer bestandig i det fuktige vestlandsklimaet. 

- Rundt vinduene er det pusset med en finere puss med mindre korn. Det fremhever vinduskarmene og gir litt variasjon i fasaden, forteller han. 
Langs bakken har han brukt en natursteinpuss som er importert fra Peters hjemland Tyskland. Pussen gir en pen avslutning, er diffusjonsåpen og leder vannet vekk. 

- Andre etasje på garasjen er bygget med Weber VentiGuard Extreme og pusset med samme puss som huset. Det gir et helhetlig og pent utseende på begge bygningene, sier Jan Peters. 
 

Prosjektinformasjon


Arkitekt, byggherre og utførende: Jan Peters
Leca-produkter: Leca Isoblokk 25 cm
Relaterte produkter: Weber.pas Silikonharpikspuss 

Please register your details first

Areas of interest