Tegnet For Livet Som Skal Leves Her

Å tegne et privathus er å lage en døråpner for hva slags liv man skal ha der, sier arkitekt
  • Å tegne et privathus er som å lage en døråpner for hva slags liv man skal ha der, sier arkitekt Jim Myrstad. Mange møtepunkter og en rekke idéutkast fører til reisens mål

Å tegne en bolig, er som en lang og utviklende reise i forhold til arkitektoniske kvaliteter. Den bærende idéen, det som blir husets sjel, må tuftes på livet som skal leves i bygningen. Mange møtepunkter og en rekke idéutkast fører til reisens mål, forteller arkitekt Jim Myrstad. Hans arkitektkontor som ligger i Harstad sentrum, vektlegger den menneskelige kvaliteten i arkitekturen og søker å skape en naturlig balanse mellom det individuelle og det kollektive. Fra arkitektkontoret tar vi følge med Myrstad opp til det flotte murhuset, som ligger strategisk plassert.

  • Det er en suveren tomt.
    Dette er det opprinnelige utkikkspunktet i byen. For å ha kontroll, bygde tyskerne under krigen en radiostasjon her. Det var derfor viktig for meg å anlegge huset så riktig som mulig på denne kollen. I Harstad har vi en sjelden værtype med vind fra nordøst, som måtte skjermes. Samtidig måtte den fenomenale utsikten mot nord og øst bevares. Dessuten ønsket var å komme inn fra solsiden som er sør og vest, sier Myrstad og legger til at dette bare var starten på kabalen.


Egen terrasse for midnattsola
Livet her i nord er noe annerledes enn lenger sør. Folk lever veldig hektisk og intenst i to måneder når midnattsola er på det beste. Et moderne hus bør ta høyde for det. Samtidig har vi gode perioder med dagsol også. Poenget er imidlertid at midnattsola ikke kommer inn på samme side som dagsola. Da må man jo ha to terrasser, en for hver type sol, smiler Myrstad. Han legger til at bygningen består av tre volum.

Mur. Punktum!
Det er tre volum som er forskjøvet i høyden og i planet. Midtvolumet gir inngang, stort bad og takterrasse for midnattsol. Sidehuset rommer kjøkken og stue. I det tredje volumet er soverom.

  • Byggherre ville ha mur. Punktum! Jeg er enig, mur både ute og inne, er spennende. Huset er bygget i Leca Isoblokk 35 cm og svært nær et lavenergibygg. Arkitekturen ble klassisk. Byggherre var mest fortrolig med det. Jeg tror de har fått et hus tilpasset livet man skal leve der, sier arkitekt Jim Myrstad.

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Arkitekt MNAL Jim Myrstad AS
Murarbeider: Byggmester Kristensen & Linløkken AS

Leca-produkter: Leca Isoblokk 35 cm
 

Please register your details first

Areas of interest