Stramt og stilig murhus

Anne Lin Midttun Njærheim og Ovar Heine Njærheim ønsket et funksjonelt, fint og vedlikeholdsvennlig hus

Dette er et flott murhus med alle de gode egenskapene, sier huseierne Anne Lin Midttun Njærheim og Ovar Heine Njærheim. De ønsket seg et funksjonelt, fint og vedlikeholdsvennlig hus. Og det har de fått, med god arkitektbistand og jærsk håndverk. 

Lekkert, funksjonelt og vedlikeholdsvennlig


Anne Lin Midttun Njærheim og Ovar Heine Njærheim kjøpte tidlig på 1990-tallet en bolig fra 80-tallet. Med tiden fikk de en sønn og en datter, og et ønske om nytt hus. – Vi hadde aldri bygget før, men drømte om et nytt hus bygget av mur, forklarer Ovar Heine Njærheim. Han driver et firma innen elektronikk og har selv håndverkerbakgrunn. Da det ble lagt ut en tomt uten byggeklausul, så nær det gamle hjemmet deres at barna slapp å skifte nærmiljø, slo paret til. Njærheim kontaktet en god kamerat, Oddgeir Lervik, hos Byggmester Lervik AS og ba han om å påta seg oppdraget. Lervik på sin side anbefalte Arkitekt 1, ved Anne Iren Lindland, og murerfirma Waldeland & Varhaug AS. 
 

Velger trivsel


Byggmester Lervik AS bygger tre, fire arkitekttegnede eneboliger i  året og satser på kvalitet framfor kvantitet. Firmaet har spesialisert seg på murbygg og har sammen med Waldeland & Varhaug ASplanlagt og satt opp flere murbygg i distriktet. Huseieren forklarer: 

  • Vi liker stilen på murhus, med rene linjer og fine kontraster. Dessuten var jeg lei av å gå og fikse på trehuset vi bodde i. Det var alltid noen småting som måtte utbedres. Nå har vi et nytt og moderne hus som knapt trenger vedlikehold. Her er alt lagt til rette for at det skal være enkelt å holde hjemmet vårt ryddig og trivelig, og det er jo det viktigste. Paret hadde på forhånd bladd i kataloger for å få inspirasjon og ideer. Han ville ha hvitt hus med sorte kontraster, mens kona varopptatt av store vinduer, blant annet i hallen. Kriteriene til arkitekten var et funksjonelt hjem med plass til alt de trenger, men uten knevegger og unødig ekstraplass. De ønsket garasje, soveplass, bad og oppholdsrom til barna nede og foreldresoverom med tilhørende bad oppe. Samt utvendig sitteplass rett ut fra stuen. Arkitekten tegnet et forslag som de umiddelbart falt for. 

Strålende enkelt 


Det toetasjers huset er uten kjeller, og har stor, dobbel garasje med terrasse på taket. Arbeidet startet i august 2009 og familien flyttet inn i vår. Murerfirma Waldeland & Varhaug AS bygger ofte med Leca, og også her gikk alt som planlagt. – Vi har ikke hatt noen spesielle utfordringer. Vi var opptatt av beslagene, for å få riktig avrenning, mens huseierne var klare på at de ville ha helt slette vegger. De gav klar beskjed om at når vi begynte å pusse en vegg, så skulle den gjøres ferdig samme dag. Det har vi selvfølgelig gjort, forteller den daglige lederen i murerfirmaet.– Jeg er selv svak for Leca, og med gjennomfarget silikatpuss blir boligene bra. Det er ikke så mye mer å si enn at den er strålende lett å arbeide med. Samtidig puster den godt sommer som vinter, og er med på å gjøre dette til et svalt og godt hus.
 

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Arkitekt 1

Murarbeid: Waldeland & Varhaug AS

Please register your details first

Areas of interest