Støperiet kulturhus

Hovedfasaden mot byen. Vinduene er murt igjen med Leca lydblokker

Dette er det nye innslaget i kulturtilbudet i Tønsberg. Et tidligere mekanisk verksted er rehabilitert og dessuten fått et tilbygg. 

Den populære konsert- og teaterhallen Støperiet er rehabilitert og bygget ut med toaletter og foaje slik at den kan brukes på permanent basis som kulturhus. Tilbygget er lagt langs hallens ene langside, slik at de nye støttefunksjonene får god kobling til det gamle bygget. Tilbyggets arkitektur fremstår som en motsats til den gamle mur-arkitekturen for å tydeliggjøre et skille mellom nytt og gammelt. Totalt har kulturhuset plass til 700 publikummere. 
 

Startet arbeidet med rehabilitering høsten 2011

 

  • Bygningen fra rundt 1890-tallet var i dårlig forfatning. Vi startet arbeidet med rehabilitering høsten 2011. Den utvendige fasaden på ca 800 kvm var delvis ødelagt og mye måtte rives, forteller anleggsleder Fred Grøtnæs fra entreprenørfirmaet Willy N. Andersen AS. Firmaet ble etablert allerede i 1960 og utfører alle typer entreprenørtjenester. I 2000 vant bedriften Byggeprisen for best i landet. 


Nødvendig med ekspertise

 

  • Det viste seg at en tidligere pussutførelse hadde blitt gjort med for sementrik blanding. Dette skapte problemer. Da vi sandblåste fasadene og hugget ned gammel puss, ble mye teglstein ødelagt. På hovedfasaden nord, mot byen, ble all gammel puss fjernet. Sørveggen er flekkreparert. Hallen innvendig er sandblåst og støvbundet, forklarer Grøtnæs. Han påpeker at ved oppdrag som dette, er det viktig å ha ekspertise med på laget.  
  • Vi har brukt Weber i 3-4 år nå. De har gode produkter. Alle oppdrag er forskjellige. Derfor er det veldig betryggende å ha kompetanse tilgjengelig når man trenger den. Vi liker å ha det slik, sier Fred Grøtnæs
     

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Spir Arkitekter AS 

Totalentreprise: Entreprenørfirmaet Willy N. Andersen AS 

Leca-produkter: Leca Isoblokk 25 cm

Relaterte produkter: weber.ton 303 Silikatmaling, weber.base 136 Tynnpuss, weber.base KC 35/65, weber.base KC 50/50

Please register your details first

Areas of interest