Spenstig passivhus i leca

Vi har brukt Leca-produkter alle steder det var mulig

De gode isolasjonsegenskapene til Leca gjorde at entreprenørene valgte å endre planene fra å bygge i tre til å bruke Leca overalt. 

 

Passivhus er en standard som setter strenge krav til energibruk. Målet er at husene skal ha et spesielt lavt energibruk som reduserer miljøbelastningen. Passivhus har vært spesielt populært i Tyskland og Skandinavia.

- Som et murerfirma hadde vi lyst til å lage et skikkelig Leca-hus når vi først skulle bygge et passivhus. Opprinnelig var det planlagt å bygge huset i tre, men vi valgte å bruke Leca i alle ledd, sier daglig leder Inger Kristine Ulveseth i Brødrene Ulveseth AS.

Brødrene Ulveseth har lang tradisjon med å bygge murbygninger. Siden starten i 1932 har selskapet vært engasjert i alle typer prosjekter, men i dag bygger de stort sett næringsbygg og leilighetsbygg. 

Lavenergihus

Valget falt på å bygge huset med Leca Isoblokk 35. Blokkene tilfredsstiller nesten i seg selv de strenge passivhuskravene. Med 10 cm utforing og isolasjon på innsiden trenger husene svært lite energi for oppvarming.

- Vi har brukt Leca-produkter på alle områder hvor det var mulig. Innvendige bærevegger er bygget med vanlige Leca-blokker, mens ikke-bærende vegger er montert med Leca Lettveggsblokker. I tillegg er det brukt Leca Byggeplank i gulvet, forteller prosjektleder Magnus Mjelstad. Beboerne flyttet fra mindre hus, men har erfart at Leca-husene bruker vesentlig mindre energi for å holde varmen. 

Solid materiale

En merverdi ved å bruke Leca er at det er et tungt materiale som gjør at lydisoleringen i husene blir spesielt god. 
- Erfaringen viser at beboerne knapt kan høre lyder fra utsiden av husene hvis de ikke åpner et vindu eller en dør. Du merker det med en gang du kommer inn at det er gode hus å være i, sier Ulveseth.
En annen fordel er at på vindutsatte Vestlandet er husene tette. Selv på de mest forblåste dagene er det ikke trekk i huset. 
- I et klima hvor regn og snø ikke alltid kommer ovenfra, men sidelengs, er det et viktig poeng at fasaden og ytterveggene tåler mye. Pussen på veggen er sterk og vil motstå påkjenningene fra det vestlandske været i lang tid, sier Magnus Mjelstad og Inger Kristine Ulveseth i Brødrene Ulveseth AS

Les mer om huset

Bladet Mur+Betong som er et blad for arkitekter og rådgivende ingeniører har også laget en presentasjon av huset. Les den her.

Prosjektinformasjon


Passivhus

Entreprenør: Brødrene Ulveseth AS

 

Arkitekt: ABO Plan & Arkitektur AS

Leca-produkter:  Leca Isoblokk 35 cmLeca Basicblokk 15 og 20 cmLeca Byggeplank

Relaterte produkter: Weber Murmørtel M5, Weber Fiberpuss, Weber våtromssystem 

Please register your details first

Areas of interest