Sørlandssenteret - Landets Største Kjøpesenter

Slik blir det nye Sørlandssenteret Ill LPO Arkitekter AS_CAPA

Sørlandssenteret utenfor Kristiansand bygges ut til å bli landets, om ikke Nord-Europas, største kjøpesenter. Kjøpesenteret er for lengst ferdig bygget, men her er en reportasje fra den tiden det var under arbeid. Leca spiller en viktig rolle. 

  • Som klimaskille mellom P-hus og kjøpesenter er veggene murt i Leca Isoblokk 25 cm. Til innvendige vegger rundt søppelrom etc, samt lydvegger til tekniske rom, har vi brukt Leca Lydblokk. I noe areal over disse har vi også benyttet Leca Byggeplank. Driftsleder Anders Tellefsen, Br. Reme Kristiansand Entreprenørforretning AS.   


Dagens senter ble oppført 1987 og består av 115 butikker og 2500 gratis p-plasser. I dag er handelsarealet på 44500 kvm. Ferdig bygget, i form av to nye byggetrinn, vil Sørlandssenteret bestå av totalt ca. 167000 kvm handelsareal og parkeringsareal under tak, ca. 4000 P-plasser, 70% under tak og rundt 300 butikker med en forventet årlig omsetning på ca. 3,5 milliarder kroner. Utbygger er Vital Eiendom AS og Olav Thon- gruppen AS.   
Byggetrinn 1 skal stå ferdig november 2011. Vi besøkte byggeplassen i juni og fikk en gjennomgang av driftsleder Anders Tellefsen i Br. Reme Entreprenørforretning AS. – Jeg skjønner at dere vil ha en oppdatering på hva som er brukt av Weber-produkter, og det skal dere få, smiler Tellefsen og leder an inn på den store byggeplassen for byggetrinn 1. Vi kommer rett inn i noe som nesten er tatt ut av en James Bond-film, en enorm garasje. Derfra vandrer vi videre langs Leca-vegger av ulike typer, enkelte av dem er veeeldig lange.   – 
Som klimaskille mellom P-hus og kjøpesenter er veggene murt i Leca Isoblokk 25 cm. Til innvendige vegger rundt søppelrom etc, samt lydvegger til tekniske rom, har vi brukt Leca Lydblokk. I noe areal over disse har vi også benyttet Leca Byggeplank, forteller Tellefsen, som fastslår at han og Reme Entreprenørforretning ikke blir arbeidsledige med det første.   
 

  • Vi har kontrakt på trinn 1 og 2. Om få måneder kaster vi oss på neste trinn, sier Anders Tellefsen og leder oss ut av porten igjen.    

Prosjektinformasjon


Arkitekt: LPO Arkitekter AS 

Byggherre: Vital Eiendom AS og Olav Thon-gruppen AS 

Entreprenør: Br. Reme Entreprenørforretning AS 

Murarbeid: Murco AS  

Leca-produkter: Leca Isoblokk 25 cm Leca Lydblokk Leca Byggeplank 

 

Please register your details first

Areas of interest