Skapt i regn, laget for ruskevær

Skapt i regn, laget for ruskevær

Det flotte murhuset bærer ikke preg av det, men i byggetiden hadde ikke murerne én eneste dag uten regn. Oppmuntringen ble den flotte gaven fra byggherre; dykkermaske og dykkerur.

Murer Trygve Njaastad ler godt der han står i regnet og forteller om muringen av huset og en uendelighet av regntunge dager høsten og vinteren 2006/2007. - Det var helt sprøtt, jeg har aldri vært med på noe verre. Fra vi startet arbeidet på høsten til ferdigstillelse i juni, regnet det hver bidige dag. En dag kom byggherren. Han mente vi manglet "ordentlig utstyr" og overrakte oss hver vår gave inneholdende det han mente vi måtte ha: dykkermaske og et skikkelig dykkerur. Ordentlig moro, smiler Njaastad og viser frem det flotte armbåndsuret. Dykkermasken ligger hjemme, klar for bruk ved senere anledninger. Njaastad er en av de fire eierne i Bergen Mur og Puss AS.

Allierte oss med en gassovn

- Det ble til å mure i regnet. Bruk av presenning var ikke mulig før pussarbeidet startet. Da allierte vi oss med en gassovn. Resultatet er flott, ikke et riss eller en sprekk av noe slag. Det mest hyggelige er likevel at byggherren er kjempefornøyd. Et realt murhus som dette er rustet for alt regn som måtte komme. Det er for så vidt jeg også, flirer Trygve Njaastad, titter ned på dykkeruret og haster videre i regnværet.

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Boligsenteret Bergen AS

Murarbeid: Bergen Mur og Puss AS

Leca-produkter: Leca Isoblokk

Weber-produkter: Weber.pas Silikatpuss

Please register your details first

Areas of interest