Robuste lettvegger på sentrumshagen i jessheim

1 - Sentrumshagen ligger midt i Jessheim

Lettveggene skulle være raske å sette opp, men samtidig tåle juling og fukt. Løsningen ble Leca Lettveggsblokk under 138 leiligheter på Jessheim.

Har DU et tilsvarende prosjekt som du trenger assistanse eller rådgivning til, så kontakt en av våre eksperter.


Tommy Hilstrøm i Hilmatis har hatt ansvaret for 1000 kvadratmeter vegger av Leca Lettveggsblokk

 

  • Vi har satt opp rundt 1000 kvadratmeter vegger i kjelleren, forteller Tommy Hilstrøm i Hilmatis. Firmaet har hatt ansvaret for mur- og fasadearbeider på Sentrumshagen på Jessheim.
  • På fasadene er det 1800 kvadratmeter VentiGuard. Alt i alt har jobben vært verdt 3,2 millioner kroner for vår del, sier Hilstrøm.

By i vekst

Sentrumshagen ligger i en by i kraftig vekst. Det bygges mye og raskt på Jessheim. De nye boligene ligger rett ved siden av Jessheim Storsenter og Jessheim stasjon. I tre bygg er det plassert 138 leiligheter. Under det hele ligger den underjordiske parkeringsgarasjen med boder.

  • I kjelleren ville byggherren ha en type lettvegg som var rask og effektiv å sette opp, men såpass robust at den tåler de påkjenningene som skal være nedi lagerrommene, sier Lecas representant, Per Stian Olsen.

Lettvektsblokkene utkonkurrerte gips

Påkjenningene – det vil si støt fra alt som skal bæres inn og ut av bodene, men også fukt.

  • De skal tåle litt røff behandling nede i bodene og fra parkeringen. Vi konkurrerte mot gips, men byggherren var fascinert av løsningen med en lettvektsblokk som du monterer, limer og sparkler raskt og effektivt, sier Olsen. Dessuten var det brannkrav som favoriserte lettveggsblokken vår.
  • Når veggen er sparklet, har du flaten klar til maling. Det er raskt, lett og holdbart, fastslår Per Stian Olsen.

138 leiligheter

Sentrumshagen ligger altså med stasjon, kjøpesenter og kulturhus på den ene siden. På den andre er det villabebyggelse og grønne hager. Hovedbygget består av 98 leiligheter fordelt på sju etasjer. De to mindre byggene er fem og seks etasjer høye og rommer til sammen 40 leiligheter.

De fleste leilighetene i hovedbygget er gjennomgående, med romslige balkonger eller terrasser. Mellom byggene blir det et hageanlegg.

Populær lettveggsløsning

  • Leca Lettveggsblokker skal ikke mures, de skal limes, så det er snakk om en meget rask og effektiv veggmontasje, sier Ole Fredrik Fodnes i Leca. Vi våger påstanden at dette er den raskeste og samtidig mest robuste og solide lettveggen du kan bygge. 

Prosjektinformasjon


Prosjekt: Sentrumshagen, 138 boliger i Jessheim sentrum

Byggherre: Sentrumshagen Jessheim (datterselskap av Axer Eiendom, som eies av Borger Borgenhaug)

Hovedentreprenør: Realbygg

Kontraktsum: 276 millioner kroner

Mur og fasade: Hilmatis

Produkter: Leca Lettveggsblokk 118 mm

Film: https://youtu.be/go_xj9ElOaE

Please register your details first

Areas of interest