Rev tungt og bygde lett

Byggeleder Ståle Kværndal i NCC

Hovedpostkontoret i Oslo

Av vekthensyn måtte NCC fjerne gamle toppetasjer for å kunne bygge nye. Kun få leiligheter av 210 står usolgt i det som betegnes som “ Boligprosjekt uten like”.
 

“Quadraturen" er noe for seg selv

I et av landets kanskje vakreste og mest tradisjonsrike bygg midt i hjertet av Oslo, transformeres nå det ærverdige hovedpostkontoret til et moderne boligprosjekt som Norge ikke har sett maken til tidligere. I byggets syv etasjer prosjekteres det ca 210 leiligheter, grønne og livlige fellesarealer, kaféer, barer, treningssenter, butikker m.m. Arkitektene har tatt vare på de mest bevaringsverdige delene av det nasjonalromantiske klenodiet, og samtidig tilført praktbygget noe helt nytt.” Omtrent slik omtaler utbygger og megler prosjektet på internett.

Rev like mye vekt som vi har tilført

  • I det ene byggetrinnet mot vest, rev vi én etasje og bygget to nye. I det andre rev vi én etasje, bygget på en ny i tillegg til tre etasjer bakenfor. For å si det sånn, så har vi revet like mye vekt som vi har tilført, forklarer byggeleder Ståle Kværndal i NCC, som har oppdraget med å transformere det store postkontoret til attraktive leiligheter, antakelig for hovedstadens yngre garde.

Leca Byggeplank viktig

  • Poenget var å lage en lettere konstruksjon for å få inn flere leiligheter på toppen av den gamle bygningen. En viktig del av vektreduksjonen var å benytte Leca Byggeplank som etasjeskille og som terrassegulv i de forskjellige etasjene. I tillegg til å spare vekt forenkler Byggeplanken fremdriften. Legging av slike gulv er enkelt og går raskt. Det er viktig i et  prosjekt med så mange enheter som skal ferdigstilles på forskjellig tid, forteller Ståle Kværndal.

Prosjektinformasjon


Utbygger: Linstow Eiendom AS

Entreprenør: NCC

Leca-produkter: Leca Byggeplank

 

 

 

Please register your details first

Areas of interest