Passivhus i mur - bedre enn kravet

1 - Det er ikke vanskelig å bygge miljøvennlige hus, sier Gardian Hansen i Murpartner AS

Firmaet Murpartner AS i Kristiansand har også tidligere bygget passivhus. Her er et nytt passivhus fra samme bedrift. 

Det er ikke vanskelig å bygge miljøvennlige hus, sier Gardian Hansen i Murpartner AS.

Det er gjort tiltak i hele konstruksjonen for å oppnå energimålene.

I 2011 bygget Murpartner AS landets første passivhus med hovedkonstruksjon i mur. Det prosjektet var i egen regi og ble solgt før murfirmaet fikk tenkt tanken om annonsering av huset. Nylig ble et nytt passivhus ferdigstilt av Murpartner AS, men denne gangen på oppdrag. Boligen ligger på Justneshalvøya utenfor Kristiansand. 

Som forrige gang, er det gjort tiltak i hele konstruksjonen for å oppnå energimålene. Kuldebroer er minimalisert ved å redusere gjennomføringer til et minimum. I hovedsak er byggematerialet Leca Isoblokk 35 cm. Isolasjonen i disse blokkene gir ekstremt god lambdaverdi, forteller den alltid energiske Gardian Hansson, eier og daglig leder i Murpartner AS. Firmaets samarbeidspartnere på prosjektet har vært Leca, Glava og Byggmakker. 

Ikke vanskelig å bygge miljøriktig

Jeg sa etter sluttføringen av forrige prosjekt at det ikke trenger å være vanskelig å bygge miljøvennlige hus. Den uttalelsen står jeg for fremdeles. Med Leca-veggenes tunge konstruksjon kan man utnytte de termiske fordelene til varmelagring vinterstid og kjøling om sommeren. Denne egenskapen i tunge byggematerialer er en utfordring om man bygger trehus, hevder Hansson. Som for forrige passivhus, klarte han tetthetskravet med god margin. 

- Kravet for passivhusstandard er å komme under 0,60. Vi kom ned i 0,55, og det med midlertidig tetting. Det er vi godt fornøyd med, sier Gardian Hansson. 

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Kristiansand Byggrådgivning AS ved Knut Ove Kristiansen 

Murarbeid: Murpartner AS

Leca-produkter: Leca Isoblokk 35 cmLeca Venti Pipe 

Please register your details first

Areas of interest