Nytt sykehus med masse leca

Haraldsplass Diakonale Sykehus

Haraldsplass Diakonale Sykehus kan føre historien tilbake nesten 100 år. Dagens sykehus ble åpnet da tyskerne angrep Norge i april 1940. Da hadde nybygget vært under planlegging lenge, men krigshandlingene gjorde at sykehuset ble tatt i bruk raskere. Allerede samme høst tok tyskerne over nybygget til eget bruk. Snart åpner et nytt bygg på sykehuset.  Det nye bygget blir på fem etasjer og gir plass til 170 nye senger, hvorav flertallet blir på enerom. I tillegg til nye sengeavdelinger blir det nytt akuttmottak og ny hovedinngang. 

Mye Leca

Det er brukt mye Leca på det nye sykehuset. Flere tykkelser Leca Isoblokk er brukt på forskjellige steder i bygget og innvendig er det også brukt 500 kvadratmeter lettveggsblokk.

  • Leca er et veldig anvendelig materiale, og her er det brukt mye Leca i det nye bygget. Blant annet er det brukt 800 kvadratmeter Leca Isoblokk 35 på taket hvor det er et takoppbygg for glasstak, forteller Christian Sortland i Stor Bergen Mur og Flis AS.

Selskapet har hatt alt murarbeidet med leca-muringen på prosjektet. Murarbeidene startet opp i mai i år og skal være ferdig i oktober.

Gode leverandører

Stor Bergen Mur og Flis AS er snart 15 år gamle og er blitt en betydelig aktør i Bergen. Sortland sier at han er helt avhengig av gode leverandører og samarbeidspartnere.

  • Leveringsdyktigheten og profesjonaliteten til våre leverandører er helt nødvendig for oss. Vi får all den hjelpen og utstyret vi trenger for å kunne levere gode prosjekter, sier han.

Sortland berømmer både Neumann bygg i Bergen og ansatte hos Weber/ Leca for god oppfølging og hjelp.

Prosjektinformasjon


Byggherre: Haraldsplass Diakonale Sykehus

Entreprenør  LAB Entreprenør AS

Murarbeider: Stor Bergen Mur og Flis AS

Arkitekt C.F. Møller

Leca-produkter

Leca Isoblokk

Leca Fasadeblokk

Leca Lettveggsblokk

Relaterte produkter:

Weber Fiberpuss

Please register your details first

Areas of interest