Ny Grend I Leca

Den milde vinteren har gjort at arbeidene har gått nesten uforstyrret

I en åskant i Lørenskog reiser det seg nye eneboliger i mur. - Folk vil ha mur fordi det er mindre vedlikehold, sier daglig leder Harald Bjørnstad i Ruud Entreprenør 1. 

Det er flere som har kjøpt husene fordi det er murhus

Å bygge i mur er økonomisk og gir raske løsninger

De ni moderne eneboligene har Østmarka som nærmeste nabo og ligger fritt over resten av nabolaget. Hver bolig er på rundt 300 kvadratmeter og det er lagt opp til høy standard. 

  • Å bygge i mur er økonomisk og gir oss raske løsninger, blant annet på etasjeskillet. Ved å bruke Leca Byggeplank i alle etasjeskiller får vi lyddemping og brannsikring i ett. I tillegg er det raskt å bygge, forteller daglig leder Harald Bjørnstad i Ruud Entreprenør 1.

Vil ha mur

Av de ni boligene er åtte allerede solgt lenge før de er ferdige. Byggeprosessen begynte i april 2013 og innflytting i boligene er i løpet av våren. 
Det er flere av de som har kjøpt bolig hos oss som sier de slo til fordi vi har bygget i mur. De ønsker seg et hus med lite vedlikehold, sier han. Husene blir pusset utvendig i tre lag med noen detaljer i tre. De har valgt å bruke sedertre fordi det er et trevirke som krever lite vedlikehold. 

Heldig med været

Å bygge murhus om vinteren er alltid en utfordring, men den milde vinteren i år har gjort at produksjonen har gått som vanlig. 
Vi stopper muringen hvis det blir kaldere enn ti minusgrader. Men vanligvis bruker vi tilsetninger og varmtvann i murmørtelen slik at vi kan holde på selv om det blir kaldt, sier han. Alle husene får vannbåren varme i gulvene og det er boret energibrønn til hvert hus. 

  • Gjennom prosjektet har vi hatt god hjelp fra Lecas eksperter. De er flinke til å gi raskt svar når vi har spørsmål. Det gjør at vi ikke mister framdrift, sier Harald Bjørnstad. 

Prosjektinformasjon


Byggherre Ruud Entreprenør 1 AS 

Arkitekt: Dahl & Myrhol AS 

Totalentreprenør: Ruud entreprenør 1 AS

Leca-produkter: Leca Isoblokk 30 cmLeca Byggeplank, Relaterte produkter, Weber Murmørtel M5, Weber.base 261 Fiberpuss 

 

Lecakuler pa veg ORIGINAL

 
 

Please register your details first

Areas of interest