Murhuset med verdens flotteste utsikt

1 - Fra terrassen på det nye huset har familien verdens flotteste utsikt

Det heter seg at Geirangerfjorden er et av verdens vakreste reisemål. Hva skal en da si om det nye murhuset og utsikten fra - eller blir det til, det flotte reisemålet? 

Fra terrassen på det nye huset har familien verdens flotteste utsikt

Fjord-Norges naturperle
Geiranger er selve underet blant Fjord-Norges naturperler. Majestetiske, snødekte fjelltopper, vakre og ville fosser, grønn frodighet og den dypblå fjorden. Midt i dette eventyret er det bygget et murhus. Da vi fikk titte innom forsommeren 2006, var familien nettopp flyttet inn og alle detaljer ennå ikke på plass. Men pytt, hvem bryr seg vel om slikt når det er så mye annet som kan begeistre.

Mur, tre og glass
Vi ville ikke ha mønetak og bordkledning, men vår egen stil. Når vi først skulle bygge nytt, ville vi ha noe som var nytt - ikke noe tilnærmet en modifisert “old look”. Dessuten var det viktig med en kombinasjon av mur, tre og glass, mye glass, for å utnytte utsikten fra tomta, som tidligere var en potetåker. Grunntankene var våre egne, men vi fikk hjelp til å tegne ut idéene våre, som f. eks å skape rominnhold og vindusløsninger, samt legge til tredetaljer, forteller Ragnhild Frøysa og Kai Elling Os. Paret har tatt oss med ut på en av de to takterrassene som gir en fantastisk utsikt over Geirangerfjorden der en av de mange turistbåtene er i ferd med å ankre opp. Utsikten er rett og slett fabelaktig. Og beboerne er fornøyde selv, også med tanke på at mye av byggearbeidet er selvgjort. 
- Fordi jeg er elektriker har jeg selvfølgelig gjort den delen selv, men har tatt meg til mange andre oppgaver også. Med Lecakurs i ryggen har jeg vært med å mure huset, og pipa har jeg ført opp selv. Utover det er det blitt flislegging, sveising av rekkverk og mye annet. Ragnhild har gjort alt innvendig malearbeid, forklarer Os. Han legger til at underetasjen leies ut. Som etasjeskille er det brukt Leca Byggeplank, noe de mener er fordelaktig.

Lydtett og brannsikker

  • Det er lagt Byggeplank med trinnlydmatte. Det kommer ikke en lyd fra leietagerne, så denne løsningen har fordelen av å være både lydtett og brannsikker. Det er jo en av fordelene med å bo i et murhus. Vi har fått oss det huset vi ønsket oss og er veldig fornøyde. Nå ser vi bare frem til å nyte mer av familielivet - ja, og utsikten, smiler Ragnhild Frøysa og Kai Elling Os. Fra fjorden tuter cruiseskipet, som en bekreftelse på akkurat det. 

Prosjektinformasjon


Entreprenør: Geiranger Bygg ANS

Murarbeider: Geiranger Bygg ANS

Murhuset er i tre etasjer og har en grunnflate på 123 m².

Leca-produkter: Leca Isoblokk 25 cm, Leca Byggeplank

Please register your details first

Areas of interest