Mur Med Tre

1 - Eneboligen er bygget nesten i sin helhet i Leca

Vi bygde et murhus med tre, ikke et trehus med mur, forteller murmester Alf Heskje i Bryne.
Midt i et boligfelt i Bryne har Murmester Heskje AS satt opp et murhus som nesten i sin helhet er satt opp med Leca-produkter. Her er tomten utnyttet maksimalt, derfor ble det også en kjeller under huset. 

Stor kjeller

  • Vi er helt i grensen på utnyttelsesgrad. Derfor valgte vi å bygge med en stor kjeller. Det er det ikke så mange som gjør lenger, men det er ikke så mye dyrere og veldig kjekt å få med seg, sier Alf Heskje. Huset er 200 kvadratmeter stort og har 120 kvadratmeter kjeller og garasje. Han understreker at huset er et ordentlig murhus. 
     
  • Mange bygger trehus med murdetaljer, men dette er et ordentlig murhus med noen tredetaljer, sier han. 0Tredetaljene er utført med vedlikeholdsfritt tre fra Kebony. Det gjør at treet i fasaden er like enkelt å vedlikeholde som resten av huset. - Det var et poeng at huset skulle være så vedlikeholdsfritt som mulig. Beboerne er en småbarnsfamilie som helst vil bruke tiden på andre ting enn huset. Med mur er huset så å si vedlikeholdsfritt i mange tiår fremover, sier distriktssjef for Rogaland i Weber, Atle Thu. 


God plattform
I etasjeskillene er det brukt Leca Byggeplank. Heskje sier at han liker godt å jobbe på denne måten. 

  • Det er den beste arbeidsplattformen du kan få. Vi brukte ikke tid på å sette opp tung murerstillaser, men kun lett stillas til sikring. Da byggeplanken var lagt hadde vi et solid sted å stå for å mure neste etasje, forteller Heskje. På det meste er det hele åtte meter spenn på byggeplankene. Det er lagt vannbåren varme i hele huset. Etter muring ble veggene sprøytepusset med gjennomfarget puss. 
     
  • Fordelene med å bruke Byggeplank er at det går veldig raskt og gir et godt resultat. Man slipper også å etterbehandle det så mye, men kan begynne med gulvet ganske rett på, sier distriktssjef i Leca, Atle Thu.

Prosjektinformasjon


Murarbeider: Murmester Heskje AS 

Arkitekt: Ann-Iren Lindland, Ark1 AS 

Totalentreprenør: Murmester Heskje AS

Leca-produkter: Leca BasicblokkLeca Byggeplank

Please register your details first

Areas of interest