Monterer leca lettveggsblokk på løpende bånd

Det går svært raskt å bygge med disse blokkene

Ved utvidelsen av utenlandsterminalen på Torp Sandefjord flyplass bygges 30 toalettkjerner i Leca Lettvegg 88 mm. - Vi kaller ikke dette for muring, men montering. For det er det det er, forteller murmester Gunnar Skoli i TKS-Bygg AS.

TKS-Bygg AS 


På Torp Sandefjord flyplass har ingeniør- og entreprenørfirmaet TKS-Bygg AS totalentreprisen for utvidelsen av utenlandsterminalen med 6000 kvm fordelt på to etasjer. Dette blir det nye arealet for blant annet bagasjehåndtering og Duty-Free området. 
TKS-Bygg AS har tidligere utført andre utvidelser på flyplassen, også flytårnet som er en god referanse for bedriften. Firmaet som har tilhold i Sandefjord og ble etablert i 1994, har i dag ca 40 ansatte. En av de tre etablererne av selskapet er murmester Gunnar Skoli. Han har det løpende ansvaret for alt murarbeid ved den nye utenlandsterminalen.


Må tåle hard medfart

 

  • Her er det snakk om korridorer og områder med mye trafikk, ikke minst folk med traller. Vi er lei av å reparere gips. Derfor har vi valgt å mure store deler av arealet.
  • Ikke muring, men montering

Til oppføringen av de 30 toalettkjernene har TKS-Bygg AS valgt 88 mm Leca Lettveggsblokk, ett av de nye produktene i Leca Lock-serien, totalt 175 kvm. 

  • I slike områder mener vi det eneste riktige er å bruke produkter som tåler fukt. Uten tidligere erfaring valgte vi Leca Lettvegg, som er et uorganisk materiale. Vi var ukjente med teknikken og brukte noe for mye tid i starten, men etter en kjapp innføring av folk fra Weber gikk tempoet opp, mye opp. Det går svært raskt å bygge med disse blokkene. Det er ikke muring, men enkel montering med lim. Og limet legges ut på sekunder pr. løpemeter med limkasse. Vi snakker ikke om mye tidsforbruk for å gjøre ferdig en vegg, sier Skoli.

Pussing er unødvendig.


Han påpeker at blokkenes og monteringens presisjon gir en ytterligere fordel. 

  • Veggflaten blir så jevn at pussing er unødvendig. Det er rett på med flislim og fliser. Også det er mye tid spart på et så stort samlet veggareal, sier Skoli. 

TKS-Bygg AS bruker ulike Leca blokker i forskjellige bygningsdeler. 

  • Til innvendige vegger, brannvegger, datarom etc. brukes Leca 15 cm eller Leca 25 cm. Den nederste delen av fasadeveggene er murt i Leca Isoblokk 35 cm for å tåle fukt. Terminalområdet for varelevering og endevegg er i sin helhet murt i Leca. Bygget skal overleveres før sommerferien. Vi har fem murere, så det går bra, smiler Gunnar Skoli.

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Spir Arkitekter AS

Hovedentreprenør: TKS-Bygg AS

Murarbeid: TKS-Bygg AS

Leca-produkter: Leca LettveggsblokkLeca Limkasse

Relaterte produkter: weber Blokklim, weber Murmørtel M5

 

Please register your details first

Areas of interest