Måtte bygge i Leca

Murmester Thomas Endresen bygger huset for seg selv og sin familie

Murmester Thomas Endresen var ikke i tvil da han skulle velge materiale til sitt eget hus.
 

- Det måtte bli Leca, sier han.

Eneboligen på Gaupås i Ytre Arna ligger fritt til med mye friområder rundt. Murmester Thomas Endresen bygger huset for seg selv og sin familie.

- Det er klart at jeg måtte bygge et Leca-hus når jeg er murer. Vi har valgt å bruke Leca på alle områder der vi kan, forteller Endresen midt under byggingen av eneboligen. Utvendig er bygget ferdig, mens det gjenstår en del arbeider innvendig. I kjelleren skal det bli en utleieleilighet, noe som i seg selv er et argument for Leca.

- I utleieleiligheter er det lurt å ha robuste materialer som tåler tøff bruk. Leilighetene bør tåle litt hardere bruk enn andre boliger, sier han.

Leca i alle ledd
Huset er bygget i Leca Isoblokk 35 og pusset med Gypsum på innsiden. Utvendig er det pusset med fiberpuss og overmalt med silikonharpiksmaling.

- Alle innvendige bærevegger er bygget i Leca Basic 20, de andre veggene i Leca Lettveggsblokker. I etasjeskillene er det brukt Leca Byggeplank. For oss er brannsikringen en viktig grunn til også å velge innervegger av Leca, sier Endresen.

Som murer har han lang og god erfaring med Leca og produktene. Han har også valgt å legge lydgulv slik at minst mulig lyd går mellom etasjene.

- Det er et godt system med mange muligheter og derfor valgte vi å bruke Weber Lydgulv.

Prosjektinformasjon


Byggherre: Thomas Endresen

Murarbeider: Mur og Flisservice AS

Leca-produkter: Leca Isoblokk 35
Leca Basicblokk 20 og 15 cm
Leca LettveggsblokkLeca Byggeplank

Relaterte produkter: 
Weber Fiberpuss Gypsum, 
Weber Lydgulv

Please register your details first

Areas of interest