Lettveggsblokk var enklest

Gjennom hele verkstedhallen går det en vegg i halv høyde bygget med Leca Lettveggsblokk

Å bruke Leca Lettveggsblokk på verkstedet viste seg å være en god løsning i det nye bygget til Motortrade i Trondheim.

MotorTrade AS er en av de største bilforhandlerne i Trondheim. Da de skulle bygg nytt salgsanlegg og verksted for Mercedes og Peugeot var det mange løsninger som skulle vurderes.

  • Det ble foreslått å bruke Leca Lettveggsblokk i en halv vegg på verkstedet. Det er forventet mer påkjenning langs bakken, derfor ønsket man noe som også var enkelt å reparere, forteller Steinar Skogrand, anleggsleder for Hent Entreprenør AS.

Gjennom hele verkstedhallen går det en vegg i halv høyde bygget med Leca Lettveggsblokk. Over Lettveggsblokken er de store hallene delt av med sandwich-elementer som henger fra taket.

  • Så lenge elementene ikke skulle hvile på blokken, gikk dette fint. Vi har bare gjort oss gode erfaringer med blokken og arbeidet med den, forteller Arne Syrstad i Trondheim Murservice AS.

Lange strekk

I kjelleren på det nye bilanlegget er det også brukt store mengder Leca blokk. Basicblokken er brukt i skillevegger mellom salgshallene for bruktbiler. De etasjehøye veggene er på det meste nesten 80 meter lange.

  • Fordelen med Leca er at det gir brannsikring og er lett å reparere om det skulle få skader. I et anlegg som dette hvor biler flyttes på hele tiden, kan det fort oppstå skader som trenger reparasjoner, sier Arne Syrstad i Trondheim Murservice AS.

Prosjektinformasjon


Entreprenør: Hent Entreprenør AS

Byggherre: MotorTrade AS

Murarbeider: Trondheim Murservice AS

Arkitekt: Lusparken Arkitekter AS

Leca-produkter: Leca LettveggsblokkLeca Basicblokk

 

Please register your details first

Areas of interest