Leilighetsbygg i Leca

Boligblokken er bygget i bærende murverk med Leca

På den trange bytomten på en av Haugesunds to øyer, har murmester R.B. Johannessen bygget et leilighetsbygg med fire etasjer og fem leiligheter. Huset er bygget i bærende murverk med Leca Isoblokk og med Leca Byggeplank i alle etasjeskiller.

Vi er et murmesterfirma, så det er klart vi skulle bygge i bærende murverk med Leca hele veien. Det er helt naturlig for oss å bruke de produktene og metodene vi bruker i hverdagen når vi skulle bygge for oss selv, sier Rolf Bogshamn i R.B. Johannessen. Eieren flyttet inn i én av leilighetene. De andre ble solgt på vanlig måte.

Trang plass

Leilighetsbygget utnytter en liten tomt med minimal mulighet for lagring eller rigging. 

  • Jeg ser store fordeler med å bygge på denne måten. Vi trenger mindre riggplass når vi murer opp bygget. På dette prosjektet har det vært en fordel for tomta er liten, sier han. R.B. Johannessen har gjort det meste på bygget i egenregi.
  • Ytterveggene og det bærende murverket er bygget i Leca Isoblokk 35 cm som er pusset på både innside og utside. På grunn av lokale bestemmelser har vi måttet dekke deler av fasaden med panel, men på innsiden er det Leca, forteller han. I etasjeskillene er det lagt Leca Byggeplank. Det er lagt lydgulv i leilighetene og én av leilighetene har til og med lagt Weber Designgulv.

Lydblokk i gangen

Leilighetenes yttervegger mot fellesarealene og oppgangen er bygget med Leca Lydblokk.

  • De innvendige veggene og taket er pusset med Gypsum. Alt er gjort med skikkelige materialer og vi ønsket så mye muruttrykk som mulig i de fem leilighetene, forteller Bogshamn.

Leilighetene er fra 52 kvadratmeter til toppleiligheten som er på 95 kvadratmeter. Bygget var ferdig og ble flyttet inn i fjor.

Prosjektinformasjon


Entreprenør: R.B. Johannessen 

Byggherre: R.B. Johannessen

Arkitekt: Vikanes Bungum

Murarbeider: R.B. Johannessen

Leca-produkter: Leca Isoblokk 30 cmLeca Venti pipeLeca Byggeplank

Weberprodukter: Gypsum Naturgips, Weber Støpemørtel Bad, Weber våtromssystem, Weber fiberpuss    

 

 

Please register your details first

Areas of interest