Leca i alle hulrom

Betonmast Telemark bruker Leca for å fylle hulrommene mellom fjell og blokkvegg til Harakollen Terrasser

Det er farlig dersom stein mellom fjell og hus løsner. Derfor bruker Betonmast Telemark Leca lettklinker for å fylle hulrommene mellom fjell og blokkvegg til Harakollen Terrasser.

På Harakollen i Hokksund er de nå i full sving med å utvikle et helt nytt boligområde. Utbyggingsprosjektet bygges av Betonmast Telemark og er utviklet av Harakollen Terrasser AS. Terrasseblokkene er det største prosjektet i utbyggingen på toppen av kollen. Blokkene lener seg elegant inn mot fjellsiden bak og har flott utsikt til Drammenselven under. 
Men konstruksjonen av blokkene inn mot fjellet skaper utfordringer. 

  • Blokkene er konstruert trinnvis inn mot fjellsiden. Det fører til et lite tomrom mellom fjellet og blokken. Du kan jo tenke deg hvilke skader man kan få dersom det løsner steiner fra fjellsiden oppe i sjette etasje , sier Eivind Berge, prosjektleder i Betonmast Telemark.

Betonmast Telemark foretrekker å bruke Leca lettklinker når de skal fylle slike tomrom. 

Kombinasjon

  • Et tungt produkt vil skape trykk mot veggen på blokken. Det viktigste er derfor at fyllmassen vi bruker er lett, men det er kombinasjonen av egenskaper som gjør at Leca er attraktivt for oss, sier han. 

Lecas isolasjonsevne samt at Leca-kulene drenerer godt er andre viktige poenger. Den rimeligere kostnaden er også et viktig argument. Betonmast har brukt store mengder Leca på prosjektet ettersom hver etasje etterlater et tomrom som må fylles. Nils Kristian Naug i Harakollen Graveservice setter veldig pris på å bruke Leca til fyllingen. Arbeiderne må opp skrenter og inn smale ganger og kammere for å utføre jobben. Å jobbe med et lett produkt som Leca er derfor en stor fordel. 

  • Leca er utrolig lett å håndtere. I dag har vi en full bil på 50 kubikkmeter. Det tar bare i overkant av to timer å tømme.  Både stein og andre konkurrerende produkter er mye tyngre og mer tidkrevende å jobbe med, sier Naug.

Tredje og siste byggefase av Harakollen Terrasser er forventet ferdig rundt desember 2018.

 

Prosjektinformasjon


Leca Lettklinker er brukt til å fylle hulrommene mellom fjell og byggets vegger

Prosjekt: Harakollen, Hokksund

Byggherre: Harakollen terrasse AS

Entreprenør: Betonmast Telemark AS

Produkter: Leca Iso 10-20

Tekst og foto: Kim Fjeldberg

Please register your details first

Areas of interest