Kataloghuset Murmeldyr

Elegant murhus med lekker pusset overflate

I 2003 arrangerte Leca en arkitektkonkurranse om murhus. Et av vinnerforslagene er prosjektet Murmeldyr fra HSØ Hagestande og Øverhus Arkitektkontor AS ved Ann-Jeanette Renlund. Her ser du det aller første av dette huset som ble oppført.

Fleksibel og elastisk

Arkitekten ønsket å lage en prototype som var generell, fleksibel og elastisk – en planløsning med lik form og ytre mål som kan stå fritt, skjøtes, adderes og stables. Huset skal kunne benyttes i både flatt og skrått terreng, som frittliggende enebolig, eller som vertikaldelte, sammenkjedete boliger. Bygningsvolumet kan tilpasses forskjellige hypotetiske terrengsituasjoner og urbane omstendigheter. Selv ved å tilføye varianter som garasje, utleieenhet og kjeller vil det ikke bli behov for å forandre konseptets hovedtanke. 

Det nye murhuset Murmeldyr har en grunnflate: 81,1 m² og et totalt bruksareal på 151,8 m². Sommeren 2006 sto det avbildede Murmeldyr ferdig i Sandefjord. Murmester Tor Michelsen AS er ansvarlig for murarbeidene. Kort tid etter ettårsbefaringen i sommer, traff vi Michelsen på plenen utenfor det nye murhuset. Han var svært begeistret for huset og meget fornøyd med resultatet.

Utrolig bra kvalitet

  • Huset er rålekkert. Det som i tillegg er kjempebra, er at huset har en utrolig god kvalitet. På ettårsbefaringen fant vi ikke en eneste utvendig sprekk eller riss av noe slag. Det er moro! smiler Tor Michelsen, som startet sin murmesterforretning i 1979.

Byggherre ble svært fornøyd

  • I forhold til den originale planløsningen, er dette huset speilvendt. Det er også full kjeller, som er pælet ned til fjell, noe jeg mente var det eneste alternativet her. Etasjeskillere er Leca Byggeplank. Dette er et komplett murhus med Fiberpuss utvendig og pussede vegger med KC-mørtel inne. Resultatet ser du selv, det er det fineste huset i omegnen. Folk stopper og fotograferer. Også byggherre er svært fornøyd, avslutter murmester Tor Michelsen, som satser på å bygge ett til to murhus i året fremover.

Prosjektinformasjon


Arkitekt: HSØ Hagestande og Øverhus Arkitektkontor  AS v/ Ann-Jeanette Renlund

Murarbeid: Murmester Tor Michelsen AS

Leca-produkter: Leca Byggeplank, Leca Isoblokk 30 cm

Weber-produkter: Weber.base 261 Fiberpuss

 

Please register your details first

Areas of interest