Ikke A4

1 - Huset på ett plan har et totalt areal på 220 kvm inklusive en bod på 40 kvm

Tilbake på Stokmarknes etter et opphold i Tyskland på to år hadde Håkon Østgård og kona med seg positive tanker om murhus. 

  • Da vi skulle i gang med egen bolig, var det naturlig å lene seg på positive opplevelser fra perioden i Tyskland. Så kom murhus-reklamen til Leca på TV. Da ble vi helt sikre, smiler Østgård, og legger til at det er en egen følelse å bo i murhus, i tillegg er lydkvaliteten og brannsikkerheten positive egenskaper. 


Mur er et godt valg

  • Mur er dessuten et godt valg med tanke på at denne utsiktstomta ligger på et høydedrag og ikke er skjermet mot vind og vær. Da vi kom så langt som til å ta kontakt med et arkitektkontor, hadde vi allerede i store trekk huset klart. Vi hadde bestemt beliggenhet, stil på hus og tak inklusive ferdig planløsning. Det var også viktig for oss hvordan huset skulle sette seg i terrenget, sier Østgård. Han viser til at dette ikke er et A4-hus og at det medførte en del ekstraarbeid. I den forbindelse har han gjort seg noen betraktninger.

Alle svenneprøvers mor

  • Å bygge murhus er en levende - og ikke minst krevende - prosess, i hvert fall for legfolk. En nøkkelfaktor er derfor valg av riktig partner når det gjelder utførelse. Fordi dette ikke var et A4-hus oppsto enkelte utfordringer for håndverkerne. Jeg må innrømme at mer murkompetanse var savnet. Et slikt prosjekt må jo ikke være alle svenneprøvers mor. Et forslag kan kanskje være et bedre partnerskap mellom håndverkertjenester, sier Håkon Østgård og smiler. Men meget fornøyd er han likevel med sluttresultatet, og det har han jo grunn til.

Prosjektinformasjon


Arkitekt: Ljøterud Ødegård Kongsberg AS

Leca-produkter: Leca Isoblokk 30 cm
 

Please register your details first

Areas of interest