Hus etter eget hode

Det flotte murhuset er bygget i tett samarbeid mellom far og datter

Datteren til Murmester Sigurd Tverå lagde selv skissene til huset faren bygde til henne og familien. 

Murhuset på Fauske i Nordland


For ett år siden sto det flotte murhuset ferdig på Fauske i Nordland. Murhuset i to etasjer har gitt småbarnsfamilien god plass. En takterrasse over dobbeltgarasjen gir muligheter for å nyte den nordnorske sommeren.  

  • Datteren min har vært med hele veien og har deltatt i muringen av huset. Hun har blandet mørtel, lagt fliser og vært håndlanger mens vi holdt på, forteller murmester Sigurd Tverå.  

Huset er murt med Leca® Isoblokk 30 og senere pusset med Weber fiberpuss. På våtrommene er Weber Våtromssystem benyttet.  

  • Det flotte med mur er at det er vedlikeholdsfritt. På dette huset var det også et poeng at mur isolerer godt mot støy. Veien nedenfor huset er ganske trafikkert, men inne i huset høres ingenting, forteller han.  

I andre etasje er det lagt Weber Komfortgulv med vannbåren varme. Vannbåren varme er også støpt inn i gulvet i første etasje. Tverå var i sin tid med på å starte kjeden Håndverksmur og er en aktiv deltager i  kjeden.  

  • Mur og Leca® Isoblokk er veldig bra å jobbe med. Det blir et godt resultat og gir en effektiv byggetid, sier murmester Sigurd Tverå.  

Prosjektinformasjon


Arkitekt: ProsjektTeam, etter skisse av huseier 

Totalentreprenør: Murmester Sigurd Tverå AS 

Murarbeider: Murmester Sigurd Tverå AS

Leca-produkter: Leca Isoblokk 30 cm 

Relaterte produkter: Weber Komfortgulv DeLuxe 

Please register your details first

Areas of interest