Hjem og jobb i havgapet

Med Ofotfjorden og Vestfjorden rett ut, kan været til tider være en utfordring

Det stunder mot kveld da vi i lett duskregn parkerer bilen. Panoramaet som møter oss er storslagent. Med havblikk ut mot Ofotfjorden og Vestfjorden kan det ikke bli mer spektakulært enn dette. 

En fremtid med en litt annen levemåte
Etter mange hektiske år med lange arbeidsdager startet Liv og Lars Harby å planlegge en fremtid med en litt annen levemåte. Sammen har de bygget opp flere suksessfulle bedrifter hvor et av dem er Lillehammer Storkjøkkensenter AS, en totalleverandør av storkjøkkenutstyr, kjøl-frys og profesjonelle vaskerimaskiner. I stedet for å trappe ned, så de en mulighet til å trappe opp og samtidig kunne realisere noen drømmer.

Arbeid og privatliv uten konflikter
Firmaet på Lillehammer kunne drives videre av dyktige medarbeidere. Samtidig var det ønskelig med et nytt kjedekontor for sitt kjedekonsept – i skrivende stund er de nå i tillegg til Lillehammer etablert med storkjøkkensentre i Bergen, Haugaland, Agder, Drammen, Fredrikstad og Trøndelag. Dessuten hadde Liv og en venninne bygget opp et mønster- og inspirasjonsmagasin som selges i hele Norden. Planene videre var et distribusjonsnett i England og USA. Alle disse gjøremålene måtte være med i planleggingen av den nye fremtiden. 

  • Vi ville ha et hus som kunne kombinere jobb og bolig på en slik måte at arbeid og privatliv ikke krasjet med hverandre. Gjennom mange år med prosjektering og tegning av profesjonelle serveringssteder for andre, følte vi at vi hadde verktøyet og kunnskapen som skulle til for å tegne og prosjektere vårt eget hus, forteller Liv og Lars Harby. Tomta på 30 mål og med 200 meter strandlinje fikk de kjøpt av gode venner. Med panoramautsikt mot Vesterålen og Lofotveggen mot vest og Stetind mot sør, var det litt av et drømmested. 
  • Før vi kunne sette i gang med noe som helst, hadde vi et stort problem som måtte løses. Uten tilknytning til skikkelig bredbånd ville vi være hjelpeløse her ute. Men kommunen tente på idéen og igangsatte utbygging av bredbånd i området, selvfølgelig til glede også for fastboende og hyttefolk. Flere ser nå muligheten til å kunne etablere seg i området. Med dagens teknologi trenger ikke alle klumpe seg sammen i byene, sier de.  

Form og byggematerialer

  • Når vi skulle velge form og byggematerialer var det flere hensyn å ta. Med Ofotfjorden og Vestfjorden rett ut, kan været til tider være en utfordring. Etter mye nettsøk og mange møter falt valget på murhus. Etter ytterligere undersøkelser falt valget på Leca fordi de har lang erfaring, gode referanser og ikke minst et stort spekter av produkter. Som Leca Isoblokk, Leca Byggeplank samt en  godt utviklet utvendig puss. Vi ønsket et hus med vannbåren varme, og Weber flytsparkel ble benyttet på alle gulv i stedet for betong. Dette medfører at reaksjonstiden på innstilt temperatur reduseres med 80 prosent, forklarer Harby.

Kreative håndverkere

  • Da planløsning, byggegodkjenninger og materialvalg var klart, valgte vi å styre prosjektet selv og var derfor avhengig av dyktige og kreative håndverkere. Bygg-Konsult Ballangen AS fikk entreprisen på selve bygget. Firmaet hadde ikke den store erfaringen med bygging i Leca i så stor skala, men det skulle vise seg at det bare var en fordel. Med stor nøyaktighet og profesjonell innstilling gjennomførte de en fantastisk jobb, og resultatet kunne ikke bli bedre. Med tett og positiv dialog mellom byggherre og entreprenør fungerte prosjektet fra første dag til huset sto ferdig i juli 2010,  sier Liv og Lars Harby fornøyd.  

Prosjektinformasjon


Entreprenør og murarbeider: Bygg-Konsult Ballangen AS
Leca-produkter: Leca Isoblokk 30 cm, Leca Byggeplank

Relaterte produkter:Weber Komfortgulv deluxe
 

Please register your details first

Areas of interest